Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Megan en Peter: ‘Ik hou van de kringloop en snor regelmatig iets op’

Door Natalie Polman 3 februari 2020

Megan Geurts (32) en haar man Peter Verboom (34) wonen sinds drie jaar in een patiowoning aan de Stadskade, met kater Hobbes, Cicero en Mozes. Megan is dol op vintage meubels en reizen en dat is te zien. Wij namen een kijkje!

Kat als woonaccessoire

Als we binnen treden in de woonkamer van Megan en Peter, worden we begroet door drie katers: Hobbes, Cicero en Mozes. De eerste twee zijn al langer ‘in het gezin’, Mozes, een paar maanden oud, is de laatste aanwinst. “Ik heb bij het uitzoeken wel rekening gehouden met de kleur: die moest wel passen bij het interieur”, grinnikt Megan half schamend terwijl ze haar hand voor haar mond slaat. Mozes kleurt inderdaad mooi bij de vloer die in de gang tussen woonkamer en keuken ligt.

“Megan en Peter betrokken de patiowoning – een woning zonder tuin maar met een buitenruimte omsloten door de woning – drie jaar geleden. “Het huis is uit 2001 en sindsdien was er niet meer veel aan bijgehouden. De vloer was verbleekt door de zon, dus moest opnieuw worden geschuurd en geolied en op de trap lag een dik, rood tapijt. Tapijt is echt niet meer van nu en bovendien is het totaal niet praktisch met al die kattenharen. De muren waren ook vergeeld doordat hier gerookt is.”

foto's indebuurt
De dolk komt uit Indonesië.
Het kastje was van Peter's oma. Er staan whiskey's in, een hobby van Peter.
De zwarte kat is Cicero.
Deze bank, waar de katten graag zitten, bouwde Peter om de verwarming heen.
Die zeefdruk daar heb ik gemaakt.

Bij het aanbrengen van het behang ging het niet geheel van een leien dakje. “Niet alleen het behang, maar ook de muur moest worden voorzien van lijm. Daar kwamen we een beetje laat achter. Hier en daar moet het nu nog bijgewerkt worden”, wijst Megan naar een flapje behang dat los zit. In de keuken liet het stel een grote voorraadkastenpartij verwijderen en een nieuwe keuken plaatsen. “Zodat we veel meer ruimte hadden en ook de eettafel hier kwijt konden.”

Aan het huis is te zien dat het creatieve bewoners heeft. “Ik heb de kunstacademie gedaan, maak beelden en hou ook heel erg van interieurstyling. Laatst heb ik viavia mijn eerste klus kunnen doen, in een villa”, glundert Megan.

Van Perzische tapijten tot oma’s kastje

Ook is te zien dat ze dol zijn op reizen en cultuur. Overal staat of hangt iets dat de twee meenamen van verschillende vakanties. Aangevuld met veel vintage meubels – “De salontafel – een Spaanse tafel – stond bij mijn moeder, het kastje was van Peter’s oma, de lampen boven de eettafel waren Franse marktlampen” – en wat moderne hippe winkels (de leren stoel van Loods 5, de rode lamp en het tv-meubel van Ikea) maakt dat het interieur compleet. “Ik hou van de kringloop en snor regelmatig iets op dat ik dan opsla in de berging, in afwachting op een goede plek op een goed moment. “‘Waarom moet het nou weer anders?’, zegt Peter dan vaak, zo typisch”, lacht Megan.

Over de Perzische tapijten in huis – één in de woonkamer en één in de slaapkamer – heeft Megan nog een mooi verhaal. “Die waren van mijn moeders buurvrouw en lagen bij haar in de garage. Er stond een auto op, kun je je toch niet voorstellen, hoe verzin je het?! Dus die buurvrouw vroeg aan mijn moeder of zij ze wilde hebben of iemand kende die ze wilde hebben, want anders zou ze ze weggooien.” De rest is geschiedenis. Na een paar keer goed schoonspuiten met water hebben ze nu een mooi nieuw leven in het huis van Megan en Peter.

Mozes en Hobbes (hij zit inderdaad op een schoolgymbank). foto's indebuurt
Gang tussen woonkamer en keuken.
Keuken.
Toilet.

Hoewel Megan blij is met de doorkijk van de woonkamer naar de keuken, dankzij de patio, is ze geen fan van de oranje kleur die er op de kozijnen zit. Kwestie van een discussie in de Vereniging van Eigenaren, waarna besloten werd alle patio’s van alle huizen in het blok in één kleur te verven. “Maar meer bewoners zijn er niet blij mee dus die mogen we binnenkort een eigen kleur gaan geven. Je kijkt er toch altijd tegenaan.”

Meer wensen: de badkamer (“Die is nu gewoon standaard wit en saai”) meer eigenheid geven en een dakkapel. “Mochten we ooit kinderen krijgen, slapen die niet in een donker hol boven”, lacht Megan. “Maar dat heeft allemaal geen haast.”

Meer zien van Megan’s interieurklussen? Check de Instagrampagina van Megan!

Binnenkijken bij

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

Lees ook:

jeanne

Binnenkijken bij Jeanne en Deveney: ‘Het verhuizen en verbouwen was een hele reis’

Het huis waar Jeanne Boekstaaf (60) woonde met haar man Bert en dochter Deveney (25) voelde na het o...
roze muren

Jasper huist met een bonte vintage verzameling: ‘Ik ben niet vies van een beetje jaren 70’

De leden van The Beatles hangen in bonte kleuren boven zijn bank, in de vensterbank staat een 'lelij...

Binnenkijken bij Melanie en Rick: ‘Telkens als we thuiskomen zijn we weer zo blij met het huis’

Melanie Jager (23) en Rick van der Kleijn (24) wonen sinds vijf maanden in een koopappartement in De...
inge

Binnenkijken bij Inge, Lieke en Frederik: ‘Ik zag veel roze voorbijkomen en dat wilde ik ook’

Inge van Leeuwenkamp (34) woont met haar vriend Frederik van den Ende (37), hun dochter Lieke (2) en...
terry

Binnenkijken bij Terry: ‘Ik hou van dingen die op het randje kitsch zitten’

Terry Tervoert (31) betrok zo'n halfjaar geleden een karakteristieke huurwoning in een rustige en gr...

4 x Apeldoornse huizen waar echte klussers van smullen

Op zoek naar een huis waar lekker veel aan moet gebeuren? Dan zul je je zeker vermaken in deze huize...
petra brandhorst

Binnenkijken bij Petra en Maico: ‘We hebben hier veel huis voor ons geld’

Petra (53) en Maico (60) Brandhorst zijn min of meer bij toeval in Apeldoorn beland. En het is ze he...

adv.