Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Inge, Lieke en Frederik: ‘Ik zag veel roze voorbijkomen en dat wilde ik ook’

Door Natalie Polman 20 januari 2020

Inge van Leeuwenkamp (34) woont met haar vriend Frederik van den Ende (37), hun dochter Lieke (2) en hondje Funky (9) in een huis in de nieuwbouwwijk Zonnehoeve. Wij gingen binnenkijken!

Schattige ladekastjes, veel pastel en roze en licht kitsch. Dat is zoals het huis van tandartsassistente Inge (34), design engineer Frederik (37) en Lieke (2) – op Instagram huisjevanlieke – eruit ziet. Wij gingen op bezoek!

Campinghond

Inge en haar vriend Frederik woonden nog niet zolang samen in het appartement dat Inge kort ervoor had gekocht, toen ze samen besloten een echt huis te gaan kopen. “Dat was in 2014, een heel slechte tijd op de woningmarkt en dus besloten we ons huis alvast te koop te zetten”, vertelt Inge in het huis in Zonnehoeve, waar het gezin nu woont. Dat hebben de twee geweten. “Binnen drie weken was het appartement verkocht.”

‘Heb je even geen huis, ga in een caravan wonen’

Het plots dakloze stel betrok noodgedwongen een stacaravan op een camping in Klarenbeek en woonde er een jaar, al zoekende naar een nieuw huis, waar het stel inmiddels bijna vijf jaar woont, inmiddels met dochter Lieke. “Heb je even geen huis, ga in een caravan wonen”, grinnikt Inge. “Dat werkt gewoon.” Hondje Funky herinnert ze nog aan hun tijd op de camping. “Hij liep daar altijd rond te snuffelen en had niet echt iemand. Dus wij hebben hem meegenomen.”

Woonkamer. foto's indebuurt
Keuken. foto's indebuurt

Spoeleiland

Hoe gezellig ook in de caravan, een nieuwbouwwoning was de wens van Inge en Frederik, ook omdat ze zelf de indeling konden bepalen. Al blijkt dat niet altijd gemakkelijk. “Ik wilde graag een kookeiland, omdat je er vanachter contact kunt maken met de mensen in de woonkamer. Maar achteraf had ik de keuken liever gewoon bij het raam gehad. Dan had ik veel meer opbergruimte. Bovendien is het geen kookeiland, maar een spoeleiland geworden, er zit alleen een gootsteen in”, lacht Inge. “Maar Lieke vindt het helemaal geweldig, die fietst of loopt er graag omheen”, glimlacht ze. “Verder zitten ook de stopcontacten niet overal even handig, maar dat zijn dingen die je pas echt merkt als je er woont.”

Slaapkamer Inge en Frederik. foto's indebuurt
Slaapkamer Lieke.
Badkamer.

Naast het kleine keukeneuvel is het Inge en Frederik helemaal naar de zin. Al wil Inge iets vaker van meubels wisselen dan Frederik. “Ik wil heel graag een andere bank, maar hij wil pas een nieuwe als deze sleets is.” Verder laat Frederik zijn vriendin tamelijk haar gang gaan. “Dat kastje, dat van mijn ouders is geweest, was blauw/groen van kleur. Toen ik hem vroeg wat voor kleur ik hem moest verven en hem de keuze gaf tussen mosterdgeel en roze, zei hij zelf roze”, lacht Inge.

‘Ik wilde graag een kookeiland, omdat je er vanachter contact kunt maken met de mensen in de woonkamer’

Nieuwe kleuren op muren of meubels aanbrengen is een liefhebberij van Inge, die ook meubels opknapt en doorverkoopt. “Het lijkt me heel leuk om een winkeltje te hebben met meubels en interieuraccessoires”, zegt ze. Tot die tijd kan ze zich uitleven in huis. “De muren waren eerst een mix van lichtblauw en mintgroen, net als veel meubels. Maar ik zag veel roze voorbijkomen op Instagram en zo en dan wil ik dat hier ook uitproberen”, aldus Inge.

Binnenkijken bij

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

Lees ook:

petra brandhorst

Binnenkijken bij Petra en Maico: ‘We hebben hier veel huis voor ons geld’

Petra (53) en Maico (60) Brandhorst zijn min of meer bij toeval in Apeldoorn beland. En het is ze he...
ewout

Binnenkijken bij Ewout: ‘Ik kon het helemaal naar eigen wens indelen’

Ewout de Groot (42) is de trotse bewoner van een huis in Ugchelen Buiten, de nieuwe woonwijk op het ...
margreet

Binnenkijken bij Margreet: ‘We hebben het hele huis moeten strippen’

Margreet Bunt (44) woont met haar man Cees (ook 44) en vijf kinderen (Maurits, 21, Alexander, 18, Ha...
aaron

Binnenkijken bij Aaron Post: ‘Ik ben wel trots op hoe het is geworden’

Ken je Lunchroom & Wijnbar Rembrandt, dan ken je ook Aaron Post (25). Aaron, eigenaar van deze nog v...
romy

Binnenkijken bij Romy en Ruben (24): ‘We zitten hier voorlopig helemaal goed’

"Het was een rommeltje en heel smerig", maar Romy Kloosterman en haar vriend Ruben Brink (beide 24) ...
frank van etten

Binnenkijken bij volkszanger Frank van Etten: ‘We zijn allebei dol op olifanten’

Hij woonde overal en nergens in Nederland maar voelt zich inmiddels al jaren senang in Apeldoorn. Vo...
rowan jordy

Binnenkijken bij Rowan en Jordy: ‘Iedereen voelt zich thuis hier’

Rowan Bosz en Jordy Klom (beide 27) zijn beretrots op hun huis, dat ze met behulp van familie en vri...

adv.