Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij het gezin van Ilse: ‘Het hele huis voelt gewoon goed’

Door Natalie Polman 11 maart 2019

Voor deze aflevering van Woning van de Week maken we een klein uitstapje, naar Lieren om precies te zijn. In dit landelijke dorpje onder de rook van Apeldoorn gaan we op bezoek bij Ilse Roukema (43), die met haar man Harro (43) en kinderen Kevin (15), Floor (12) en Stefan (8) – én kat Bram – in een ‘heerlijke leefwoning’ woont.

Weilanden

Het gezin Roukema woonde in een rijtjeswoning in De Maten toen ze het huis vonden via Funda. “Een heel leuk huis met heel veel mogelijkheden”, zoals Ilse het omschrijft. “Dat je ook nog in zo’n gezellige straat zit en tegelijk maar een klein stukje hoeft te lopen naar de weilanden.”

“Na enkele maanden zakte het huis in prijs en gingen we ervoor.” Dat was in december 2014. Sindsdien is er genoeg gebeurd. “De tuin stond vol bomen, die hebben we grotendeels gesnoeid om een tuin te creëren. Ook hebben we een garage gebouwd.”

Ze somt verder op: “De keuken is nieuw, het dak is vernieuwd en afgelopen jaar hebben we een nieuwe vloer laten leggen en openslaande deuren in de keuken naar de tuin geplaatst.”

‘Ik hou van low budget en iets creëren wat er leuk uitziet’

We zien een paar opvallende elementen in het huis, zoals een wandkast met schuifdeuren bij de eettafel. “Die bestaat uit verschillende onderdelen van een Ikea-kast, bijeen verzameld via Marktplaats. De deuren heeft mijn man gemaakt”, zegt Ilse. “Ik hou niet van kastruimte boven het keukenblad”, verklaart Ilse de komst van de kast.

foto's indebuurt

Ook de speelse lamp in de hoek valt op. “Ik vond dat hoekje te donker en toen ik eens naar het rek keek in de tuin waar planten – die telkens dood gingen – aan hingen, dacht ik: ‘hier kan ik wat mee!’.

Ilse kocht fittingen en lampen bij Action en de planten maakten plaats voor licht. “Ik hou van low budget en iets creëren wat er leuk uitziet”, zegt Ilse.

Houtkachel

Een “echte blikvanger” is de grote houtkachel middenin de woonkamer. “Dat was altijd een wens van ons en uiteindelijk kregen we deze cadeau. We zijn er heel blij mee. Het duurde uiteindelijk nog een paar weken voor ‘ie was aangesloten, want het rookkanaal was dichtgemaakt.”

foto's indebuurt

Als de kachel aanstaat – en dat staat ‘ie zodra het kan – “gaat de cv een stukje omlaag. En we hebben er ook weleens een pan met stoofvlees op gegaard”, lacht Ilse. “Het is heerlijk zitten bij de kachel.”

Na ruim vier jaar zijn er nog een paar wensen, zoals nieuwe kozijnen en dubbel glas, maar over het algemeen “voelt het hele huis gewoon goed. Het is een heerlijke leefwoning met fijne ruimtes.”

Woning van de week

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

Lees ook:

Binnenkijken bij Emilie: ‘Ik doe graag inspiratie op in oude Franse dorpjes’

Deze week zijn we op bezoek bij Emilie Nijman (53), die een webshop met brocante spullen runt. Het h...
aniek

Binnenkijken in de jungle van Aniek (24): ‘Ik zet het liefst het hele huis vol met planten’

"Je houdt van planten of je houdt er niet van", zegt Aniek van Dijk (24). Zij houdt er duidelijk wel...
Kelly en Matthew

Binnenkijken bij Kelly en Matthew: ‘Iedereen gaat bij ons automatisch op de grond zitten’

Een schedel hier, een toekan daar en elke week een verse bos bloemen. Wij namen een kijkje in het bi...

adv.