Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Daniëlle en Jeroen: ‘We gaan hier niet zo makkelijk weg’

Door Natalie Polman 3 augustus 2020

Jeroen (42) en Daniëlle van Walen (42) wonen met hun tweelingdochters Kim en Anouk (13) in Apeldoorn Zuid, middenin de gezellige Vogelbuurt. Wij nemen een kijkje.

Als we binnenstappen in het eerste huis dat Jeroen en Daniëlle achttien jaar geleden betrokken worden we in de hal begroet door een ‘circusposter’ die niet een voorstelling aankondigt, maar de familie Van Walen. En zo staat en hangt het hele huis vol met persoonlijke snuisterijen, souvenirs, foto’s en andere herinneringen.

“Je huis wordt pas je thuis als je weet wie er woont”, zegt Daniëlle dan ook. “Vanaf dat Kim en Anouk 4 jaar zijn gaan we elk jaar naar een ander land in Europa op vakantie. Daar hebben we hier in de woonkamer foto’s van hangen.”

‘Je huis wordt pas je thuis als je weet wie er woont’

“Dat persoonlijke erin brengen, dat probeer ik met m’n werk ook te doen”, zegt Daniëlle. Sinds januari heeft ze van haar hobby interieurstyling haar werk gemaakt (zie haar Instagram-account dvw_interieurontwerp). Tenminste, ze doet het ernaast. “Ik werk als financieringsspecialist bij Rabobank en daar krijg je de mogelijkheid om je te ontwikkelen, ook buiten het bankwezen. Ik kon natuurlijk doen wat ik altijd gedaan heb, of iets anders doen. En aangezien het leven begint bij 40, heb ik een interieuropleiding gevolgd die ik begin vorig jaar heb afgerond”, zegt ze met een brede glimlach.

Inspiratie haalt en haalde Daniëlle uit bladen als VT Wonen en programma’s als RTL Woonmagazine. “Die verslindt ik”, zegt ze. Jeroen, die werkt als ambulancechauffeur, zegt: “En er wordt weleens iets uitgeprobeerd. Maar dat is zo weer hersteld”, zegt Jeroen, doelend op een ander kleurtje op de muur.

Woonkamer. foto's indebuurt
Hal voordeur
Keuken.
Deze wooncirkels zijn bewust gekozen: een vogel omdat Daniëlle en Jeroen in de Vogelbuurt wonen, een telefoon omdat alle mobieltjes hier altijd liggen en het wegennet van Apeldoorn omdat Jeroen ambulancechauffeur is.
Hal achterdeur.
De pentekening links van de circusposter is van Anouk, het acrylverf-schilderijtje van Kim.

Over kleur gesproken, “daar was ik zelf eerst voorzichtig mee”, zegt Daniëlle. “Mede door het werk als interieurstylist komt er ook hier steeds meer kleur.” De meubels zijn grotendeels in opdracht gemaakt, zo maakte de Apeldoornse meubelmakerij WortelWoods het tv-meubel en de inbouwkast en is een ander kastje en de buffetkast gemaakt door het Apeldoornse bedrijf (bestaat niet meer, red.) De Oude Eik. “Ik ben nog niet zo goed in dingen op Marktplaats vinden”, zegt Daniëlle.

“Het proces ernaartoe is leuk”, zegt Daniëlle over klussen en stylen. “Af en toe hebben we een ander kussentje of accessoire, maar een groter project dat we laatst in huis hebben gedaan is de slaapkamer van de meiden, vlak voor de corona lockdown. We hebben samen een moodboard gemaakt. Het is wel echt hun slaapkamer geworden. Ook als ik een opdracht heb, luister ik goed naar andermans wensen. Ik wil van andermans huizen een thuis maken.”

Gaskachels

Daniëlle en Jeroen kochten hun allereerste huis (bouwjaar 1937) van de eerste bewoners, een echtpaar met hun vier kinderen en hun (schoon)vader. “We zijn in fases naar de huidige situatie gegroeid”, zegt Daniëlle, die vlakbij aan de Oude Beekbergerweg opgroeide. “We begonnen met gaskachels, toen de kinderen kwamen kregen we cv, een vaatwasser en een andere keuken. Waar nu het toilet is zat vroeger een toilet én douche. We hebben sinds een aantal jaar een aanbouw met daarin een aparte badkamer.”

‘Ik ben nog niet zo goed in dingen op Marktplaats vinden’

Daarnaast is de hele look van het huis totaal veranderd. “Er lagen bruine tegels in de keuken en op de trap groene vloerbedekking met een scheepstouw als trapleuning. In de hal lagen vloertapijttegels, daaronder kwam die gave granito vloer tevoorschijn.”

Daniëlle: “We zijn hier getrouwd, de kinderen zijn hier geboren, we gingen van een box naar een bureautje… Er liggen hier veel herinneringen. We gaan hier niet zo makkelijk weg. En dit was voor ons beiden de eerste keer dat we gingen samenwonen.” Jeroen: “Uiteindelijk wil ik wel een vrijstaand huisje ergens vlak buiten Apeldoorn. Maar dan moet je de loterij winnen. En ik speel niet mee.”

Slaapkamer Daniëlle en Jeroen. foto's indebuurt
"Dankzij de wastafel op de kamer voelt het als een hier als een hotel", aldus Daniëlle
Slaapkamer Kim en Anouk.
Overloop.
Badkamer op de begane grond in de uitbouw.
Toilet.
Op het toilet verzamelt de familie ansichtkaarten van de hoofdsteden van alle provincies van Nederland.

Hij gaat verder: “We zijn hier erg tevreden. Het is niet supergroot, maar wel fijn, in een fijne buurt, met het winkelcentrum (Hart van Zuid, red.) dichtbij. We hebben er alle gemak van, maar geen last van.”

Voor nu is de tuin nog wel een aandachtspunt, aldus de twee. “Hij is prima, maar we zijn er even klaar mee”, zegt Daniëlle. We hebben een vijver met heel mooie vissen, dat is een goede basis. We willen een mooie lounge, een barretje, schommelstoel, pergola… De meiden hebben al een girlcave. De plattegrond is getekend”, zegt Daniëlle grijnzend.

Binnenkijken bij… Jou thuis?!

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

Lees ook:

daan inge binnenkijken

De metamorfose van het huis van Daan, Inge en Loek: ‘Niks was te gek’

Daan Huiskamp (34), zijn vrouw Inge (38), zoon Loek (7) en hond Boef (15 weken) wonen in een bijzond...
binnenkijken debby arjan

Binnen en buiten kijken bij Debby en Arjan: ‘Ondertussen weten we veel van bouwen’

Debby van Wijngaarden (49) en Arjan Eiland (54) wonen al twintig jaar aan de Wendenlaan, niet ver va...
binnenkijken bij saphia

Binnenkijken bij Saphia: ‘Af en toe moet je ook genieten van wat het is’

Saphia van Baren (38) woont met haar man Remo (39) en kinderen Coco (8), Lola (5) en Joah (4) in Wou...
arjan

Arjan houdt van planten alsof het huisdieren zijn: ‘Het zijn volwaardige levende wezens’

Je hebt mensen die het leuk vinden om planten in hun huis te zetten, en je hebt mensen die planten l...

Binnenkijken bij Melanie en Rick: ‘Telkens als we thuiskomen zijn we weer zo blij met het huis’

Melanie Jager (23) en Rick van der Kleijn (24) wonen sinds vijf maanden in een koopappartement in De...
hilde

Hilde (24) woont in een voormalig kantoorpand: ‘Als je goed zoekt, vind je hele mooie spullen’

De 24-jarige Hilde Hofstede woont sinds november in een appartement in Stationside. Dat is één van d...
raadhuisplein

9 x dit is waarom je liever in Apeldoorn woont dan in Deventer

Het is de ultieme vete: Apeldoorn vs Deventer. Er zit nog geen twintig kilometer tussen ons in, maar...

adv.