Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Aaron Post: ‘Ik ben wel trots op hoe het is geworden’

Door Natalie Polman 11 november 2019

Ken je Lunchroom & Wijnbar Rembrandt, dan ken je ook Aaron Post (25). Aaron, eigenaar van deze nog vrij jonge onderneming, woont boven zijn werk. Wij gingen kijken. “Het moest geen tweede Rembrandt worden.”

We treffen Aaron (25) op zijn werk, waar zojuist de bestellingen voor zijn zaak zijn gearriveerd. “Het loopt supergoed, wat ook betekent dat er elke week meer binnenkomt”, zegt hij terwijl hij de vloer aanveegt. “Het is wel ideaal dat ik hierboven woon. Ik ben zó op het werk en als ik thuis iets ben vergeten, is het zo opgehaald.”

Rembrandt begon in maart 2017 aan de Hoofdstraat en verhuisde eind vorig jaar naar de huidige plek aan de Marktstraat. Ook op de eerste locatie woonde Aaron boven de zaak. “Daar had ik 12 m2, een bed, bank, tv en tafel. En daar was ik tevreden mee. Maar het is wel belangrijk dat je een lekker huis hebt, voor die paar momenten die je voor jezelf hebt. En dat je mensen kunt uitnodigen op een plek waar je iets hebt om naar te kijken.”

‘Het is wel belangrijk dat je een lekker huis hebt, voor die paar momenten die je voor jezelf hebt’

En dat heeft Aaron nu. Stephanie Ensing (29), interieurstylist en een vriendin en collega van Aaron, richtte niet alleen de lunchroom in, maar maakte van de bovenverdieping van het pand een stoer maar stijlvol huis. “Ik heb Steph gevraagd of ze ervoor kon zorgen dat het een huis werd”, zegt Aaron.

Bouwval

En dat was nogal een klus. “Het was een bouwval”, zeggen de twee. “Op de kozijnen zaten allemaal lagen afgebladderde verf, er hingen behangresten”, zegt Stephanie, die ook bij het gesprek is aangeschoven. “Alles moest gestuukt en geschilderd en de vloer vervangen.” Aaron vult aan: “Op de trap was het tapijt eraf getrokken, maar er zaten nog allemaal lijmresten. Die moest ik met de hand verwijderen. Dat was een behoorlijke klus.”

Eethoek. foto's indebuurt
Blik naar de keuken.
Woonkamer.

En ondertussen ging het werk beneden gewoon door. “Rembrandt was heel druk, dus het duurde wel een tijdje voor het af was.” Nou ja, af. Nog niet alles is af. “De zolder, die heel ruim is, heeft veel potentie. En de tweede slaapkamer is nog niet helemaal klaar. Het gaat in fases. Gisteren hebben we nog spullen gekocht.”

Donker en intiem

Wat styling betreft heeft Aaron Stephanie behoorlijk haar gang laten gaan, al had dacht hij wel in een bepaalde richting. “Ik wilde het graag donker en intiem. Maar het moest ook geen tweede Rembrandt worden. Ik kan wel zelf dingen bedenken, maar het is dan wel fijn dat iemand je bij de hand neemt. Al weet ik wel: als ik iets in een winkel heb gezien en het zit een week later nog steeds in mijn hoofd, dan koop ik het.

‘Ik hou er wel van om in de stad te wonen’

Ook vind ik het leuk om lokaal spullen te kopen. Veel komt van LAB02, Loft en Moon. En we zijn ontelbaar vaak samen naar Karwei geweest. Ze begroeten me daar inmiddels bij mijn voornaam”, lacht Aaron. Verder komt alles overal en nergens vandaan. Veel komt van sample outlets. De bank is gewoon van Ikea. Daar ontkom je bijna niet aan”, glimlacht de ondernemer.

Olijfolie

Kan Aaron wel echt genoeg genieten van zijn huis? “Ik slaap boven en leef beneden. Dat merk ik bijvoorbeeld aan de keuken. De flessen olijfolie zijn nog vol, het plastic zit er nog omheen”, zegt Aaron met een blik die schuld verraad. “Ik eet meestal gewoon beneden. Ik werk 80 uur in de week”, zegt Aaron bloedserieus.

Keuken.
Blik naar eet/woongedeelte vanuit keuken.
Tweede slaapkamer.

Maar hij ziet het hoopvol in. “Nu Rembrandt wat meer ‘onder controle’ is kan ik vaker boven werken en ondertussen af en toe naar buiten kijken. Ik hou er wel van om in de stad te wonen. Afgelopen zomer ging ik bijvoorbeeld weleens een serie kijken boven en dan zat het terras vol. Dat geroezemoes heeft wel wat.” En de keuken wordt heus weleens aangeraakt. “Ik vind het wel leuk om af en toe een simpele pasta te maken, met gegrilde groenten uit de oven.”

Aaron voelt zich al met al senang in zijn woning. “Ik ben wel trots op hoe het is geworden. En het wordt steeds meer mijn huis.”

Binnenkijken bij

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

Lees ook:

frank van etten

Binnenkijken bij volkszanger Frank van Etten: ‘We zijn allebei dol op olifanten’

Hij woonde overal en nergens in Nederland maar voelt zich inmiddels al jaren senang in Apeldoorn. Vo...
romy

Binnenkijken bij Romy en Ruben (24): ‘We zitten hier voorlopig helemaal goed’

"Het was een rommeltje en heel smerig", maar Romy Kloosterman en haar vriend Ruben Brink (beide 24) ...
aniek

Binnenkijken in de jungle van Aniek (24): ‘Ik zet het liefst het hele huis vol met planten’

"Je houdt van planten of je houdt er niet van", zegt Aniek van Dijk (24). Zij houdt er duidelijk wel...
Kelly en Matthew

Binnenkijken bij Kelly en Matthew: ‘Iedereen gaat bij ons automatisch op de grond zitten’

Een schedel hier, een toekan daar en elke week een verse bos bloemen. Wij namen een kijkje in het bi...

Binnenkijken bij Ivy en Tjerk: ‘Elk jaar geven we de muren een nieuw kleurtje’

In de rubriek Woning van de Week kijken we wekelijks binnen in een andere Apeldoornse woning. Deze w...

adv.