Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo hoog is het gemiddelde hypotheekbedrag in Apeldoorn

Aangeboden door 123Advies Centrum 24 maart 2020

We vertelden je eerder al wat de gemiddelde verkoopprijs in Apeldoorn is. Dat zegt echter niets over het gemiddelde hypotheekbedrag. Want hoeveel lenen wij nu eigenlijk in Apeldoorn? En hoeveel starters zijn er op de woningmarkt? Bas Pothoven, hypotheekadviseur bij advieskantoor 123Advies praat ons bij over de ontwikkelingen op de Apeldoornse woningmarkt.

Gemiddelde hypotheekbedrag stijgt licht

De huizenprijzen stijgen al jaren met flinke percentages. In Apeldoorn steeg de gemiddelde huizenprijs in 2019 bijvoorbeeld met 4,5% naar een bedrag van €287.200.

Maar bij het gemiddelde hypotheekbedrag valt de stijging juist mee. Waar het gemiddelde hypotheekbedrag in 2018 €297.221 bedroeg, is deze in 2019 gestegen naar €298.840. Een stijging van maar een half procent.

Rente blijft dalen

Bij hypotheken, legt Bas uit, gaat het namelijk niet alleen over verkoopprijzen. “Met deze lage rente sluiten veel mensen de hypotheek over en verzilveren zij bijvoorbeeld hun overwaarde. Bijna 1.100 Apeldoorners profiteerden in 2019 van de lage rentestand. Dat is 31% van het totaal aantal hypotheken.”

Aantal hypotheken stabiel

Apeldoorn heeft een stabiele huizenmarkt. In 2019 zijn er bijna net zoveel hypotheken afgesloten als in 2018. “Om precies te zijn sloten 3.376 mensen een nieuwe hypotheek af in de gemeente Apeldoorn. Bijna 600 Apeldoorners kochten vorig jaar hun eerste woning.”

Want hoewel starters er in de Randstad bijna niet meer tussenkomen, is het in Apeldoorn nog wél mogelijk om je eerste huis te kopen. Procentueel gezien is het aantal starters zelfs licht gestegen, ziet Bas. Zelfs nu, tijdens de coronacrisis, blijven starters kopen en huiseigenaren verkopen. “Wat voor een starter belangrijk blijft is je goed van tevoren te laten informeren. Weet precies wat je kunt lenen en hoe het werkt. Daar helpen we je bij 123Advies graag mee op weg.”

Tweede vestiging voor 123Advies

Steeds meer mensen ontdekken hoe praktisch de hulp van een hypotheekadviseur van 123Advies is. Sinds november 2018 is 123Advies daarom niet meer alleen in het centrum van Apeldoorn te vinden, maar ook op winkelcentrum De Eglantier. “Het belangrijkste blijft dat mensen bij ons weten dat de beste deal uit de markt gehaald wordt,” zegt Bas. “Dat de advieskosten scherp zijn en onze klanttevredenheid hoog.”

De hypotheekadviseurs van 123Advies – Bas, Sander, Nico en Mark – kennen de markt en doen hun uiterste best om bij jou het traject net zo vlekkeloos te laten verlopen.

Laat je vrijblijvend informeren

Wil jij ook de mogelijkheden bekijken voor bijvoorbeeld verhuizen, verbouwen of het oversluiten van je hypotheek? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan bij 123Advies Centrum of De Eglantier.

Ook tijdens de coronacrisis gaat 123Advies door. Afspraken worden waar mogelijk telefonisch gehouden of met aangepaste maatregelen op kantoor.

Klik hier om contact op te nemen of bel voor 123Advies Centrum naar 055 790 88 11, en voor 123Advies Eglantier naar 055 790 88 18.

Lees hier meer over de Apeldoornse huizenmarkt tijdens de coronacrisis:

Tussen de Eiken

Coronavirus, je hypotheek en de huizenmarkt in Apeldoorn (+ 3 nieuwe koopwoningen!)

Je zult je huis maar te koop hebben gezet in een tijd waar alles in het teken staat van het coronavi...

adv.