Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo gaan de nieuwe woon- en zorglocaties van KleinGeluk eruitzien

Aangeboden door KleinGeluk 21 maart 2019

KleinGeluk, een Apeldoornse specialist in ouderenzorg, gaat op twee markante plekken in Apeldoorn woon- en zorglocaties bouwen voor mensen met dementie en met een indicatie voor langdurige zorg.

Het leven in de zorg- en woonlocaties van KleinGeluk draait volledig rondom de samenwerking tussen medewerkers, cliënten, direct betrokkenen en vrijwilligers. Al deze partijen zijn deze week daarom samengebracht op de locaties De Veenkamp en Sainte Marie om als eerste meer te horen over de geplande nieuwbouw. 

Als alles volgens planning verloopt zijn de twee nieuwe locaties rond februari 2020 klaar. 

Nieuwbouw: dementie en langdurige zorg

Op het Julianakwartier, op de plek waar vroeger het Juliana-ziekenhuis stond, wordt een woon- en zorglocatie gebouwd voor cliënten met dementie. Deze locatie is speciaal gebouwd en ingericht voor mensen met dementie, met kleine woongroepen en een mooie, afgesloten binnentuin.

Op de hoek Molenstraat en Kanaalstraat, naast de Lidl aan het Kanaal, komt een nieuwe woon- en zorglocatie voor cliënten met een indicatie voor langdurige zorg. Het gaat daarbij om mensen met een intensieve zorgvraag, vanaf zorgzwaarte 4Elke woongroep op deze locatie heeft een buurtkamer, er zijn verschillende plekken in het gebouw om elkaar te ontmoeten en ook hier komt een sfeervolle binnentuin.

KleinGeluk nieuwe locaties
Nieuwbouw op de hoek Molenstraat/Kanaalstraat. Foto: KleinGeluk

Voorbereidingen en verhuizing

De twee nieuwe locaties zijn vervangend voor cliënten van de huidige locatie De Veenkamp en een deel van de cliënten van Sainte Marie. Locatie De Veenkamp, naast winkelcentrum Het Mercatorplein, zal op termijn worden gesloopt. Hier komt in de toekomst een nieuwe woon- en zorglocatie, gericht op kleinschalig wonen voor cliënten met dementie.

Het huurcontract voor de locatie Sainte Marie is na overleg met de eigenaar Woonmensen verlengd tot eind 2022, waardoor cliënten langer kunnen verblijven op deze locatie. Op deze manier kan KleinGeluk het totaal aantal wooneenheden op pijl houden en de voorbereidingen en verhuizingen in goede banen leiden.

Over KleinGeluk

KleinGeluk, de nieuwe naam voor De Zorgmensen en De Goede Zorg samen, is een specialist in ouderenzorg in Apeldoorn. De organisatie biedt ouderen een compleet pakket van kwalitatief hoogwaardige zorg- en dienstverlening op het gebied van wonen, welzijn, en (specialistische) zorg. 

KleinGeluk is bekend in de Apeldoornse wijken. De zorg- en dienstverlening is persoonlijk en kleinschalig. De keuzevrijheid van de cliënt staat voorop: KleinGeluk stemt wensen en behoeften samen af en draagt zorg voor dagelijkse geluksmomentjes. Zo kiest de bewoner ook waar hij wil wonen en waar hij zich het prettigst voelt.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door KleinGeluk. Meer over KleinGeluk ontdekken?

KleinGeluk verpleeghuizen

Loolaan 1, Apeldoorn

Bekijk meer:verpleeghuizen

adv.