Sevgi maakte van haar huis een snoezig brocante huis: ‘Ik krijg er een warm gevoel van’

Door Natalie Polman 18 maart 2019

Deze week gaan we langs bij Sevgi Yuzgec (45) die het huis waar ze met haar man Ömer, zoons Alpay (21) en Koray (15) en peetzoon Akin (21) woont omtoverde tot een snoezig brocante woning.

De familie Yuzgec woont inmiddels bijna zestien jaar in een tussenwoning aan de Havenweg, grenzend aan het centrum en – momenteel – nieuwbouwwijk Havenpark.

Toen het gezin in het huis kwam wonen, was de woonstijl ‘koloniaal’ te noemen. “Later werd ik gek op brocante, je zag het ook overal in de media en bladen. Ongeveer vier jaar geleden heb ik alles stap voor stap veranderd, eerst de woonkamer, daarna kwam de keuken erin.”

Lekker thuiskomen

Wat sprak haar zo aan in het brocante en landelijke decoreren? “Ik vind het heel gezellig, het is lekker thuiskomen zo. Ik krijg er een warm gevoel van, het is heel mooi.”

tekst gaat door onder foto’s

foto's indebuurt

Op de vraag wat haar gezin van de ‘zoete’ stijl vindt, antwoordt ze: “Ze vinden het heel gaaf. Mijn man is heel makkelijk. Mijn zussen , moeder en schoonmoeder vinden het ook geweldig.”

“Ik werk als pedagogisch medewerker, maar ik zeg weleens tegen mijn man dat ik het verkeerde vak heb geleerd”, lacht Sevgi, die doelt op het feit dat ze oog heeft voor woninginrichting. “Ik vind het heerlijk om in en om het huis lekker creatief bezig te zijn.”

‘Ik vind het heerlijk om in en om het huis lekker creatief bezig te zijn’

Daarmee bedoelt Sevgi ook dat meubels en spullen overal vandaan komen. “Ik ga graag naar de brocante markten in de Zwitsal en op het Marktplein, maar spullen komen net zo goed van Rivera Maison of Riverdale, Primark of Leen Bakker. Niet alles komt van één merk of stijl. Het hoeft ook niet duur te zijn, met simpele spullen kun je ook een brocante stijl creëren.”

tekst gaat door onder foto’s

foto's indebuurt

Kransen

“En soms koop ik iets, zet het nog even weg en haal het tevoorschijn als ik er een passende plek voor heb bedacht. Zo wisselen accessoires heel veel, al heb ik wel altijd veel kransen. Ik ben gek op kransen. En bloemen en planten.”

“De laatste tijd hebben we een aantal renovaties gedaan: een nieuwe veranda en nieuw toilet en badkamer”, zegt Sevgi. “Daarin komt ook een beetje een Oosterse stijl terug, met siertegels – die komen trouwens gewoon van de Formido en Gamma”, lacht Sevgi.

Woning van de week

Ben jij minstens zo blij als Sevgi met je huis en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

ilse

Binnenkijken bij het gezin van Ilse: ‘Het hele huis voelt gewoon goed’

Voor deze aflevering van Woning van de Week maken we een klein uitstapje, naar Lieren om precies te ...

Binnenkijken bij Emilie: ‘Ik doe graag inspiratie op in oude Franse dorpjes’

Deze week zijn we op bezoek bij Emilie Nijman (53), die een webshop met brocante spullen runt. Het h...

adv.