Binnenkijken bij Rowan en Jordy: ‘Iedereen voelt zich thuis hier’

Door Natalie Polman 25 maart 2019

Rowan Bosz en Jordy Klom (beide 27) zijn beretrots op hun huis, dat ze met behulp van familie en vrienden hebben verbouwd. “Zonder hen hadden we het niet gekund.”

Als je de voortuin van Rowan en Jordy binnen wandelt, wordt je begroet door negen (!) konijnen, die in twee grote konijnenvilla’s rond hupsen. “Ik wilde heel graag een huisdier maar we zijn beide allergisch voor honden en katten, bovendien werken we fulltime”, zegt Rowan.

“Dus nam ik een konijn toen we hier kwamen wonen. Haar zusje volgde snel en daarna een dek-konijn. Wat ze zeggen over konijnen is waar, want daarna ging het hard. Er zijn inmiddels veel weg, maar ook veel gebleven. Nu hebben we er negen”, zegt Rowan. “Ik ben thuiskapper, dus het is goed te plannen. Maar het liefste zou ik op een boerderij wonen”, gaat ze verder.

foto's indebuurt

Gigantisch sparen

Ze woont dan nog niet op een boerderij, maar genieten doet ze wel in het huis dat ze drie jaar geleden kocht met haar vriend Jordy. “We vielen echt voor de ruimte van het huis”, zegt Rowan. We woonden destijds beide nog thuis toen we dit huis kochten en zijn in de periode ernaartoe gigantisch gaan sparen”, zegt Rowan. “We verdienen goed, maar toch moet je een aantal dingen laten als je een huis wilt kopen, zo hebben we buitenlandse vakanties laten schieten.”

‘Het is echt ons huis geworden’

“Maar dat we hebben gespaard, is beloond”, zegt Jordy. Hij doelt op het huis, dat ze van top tot teen verbouwden met behulp van hun vrienden en familie. “Een broertje werkt in de bouw, een vriend is loodgieter en zo hebben we veel hulp van iedereen gehad. We waren hier op sommige momenten met veertien man aan het werk, en hebben alleen het stucwerk uitbesteed.”

Opblaas-jacuzzi

Er kwam een nieuwe keuken en badkamer, de elektriciteitsleidingen werden vervangen en verlegd, waar de keukenkast stond was eerst een muur met deur, de muur van de keuken naar de woonkamer werd doorgebroken, de trap werd vervangen en de wc verplaatst. Twee slaapkamers fungeren nu als inloopkasten en op zolder kwam een logeerkamer. Ook kwam er een deur op de overloop, zodat warmte van beneden niet wegtrekt.

foto's indebuurt
Woonkamer/keuken
Hal
Slaapkamer
Inloop'kast'
Overkapping

Op het houten tuinhuis met overkappingsgedeelte in de achtertuin is het stel ook trots. “Toevallig zaten we laatst voor het eerst sinds de zomer weer in onze opblaas-jacuzzi. Voetbal kijken. Heerlijk, het lijkt dan wel vakantie.”

Landelijk

“Zonder hen hadden we het niet gekund, ze hadden er helemaal zin in”, zegt Jordy. “Ze hadden ook zelf ideeën, maar deden nooit iets zonder overleg. Bijvoorbeeld over de stopcontacten, die hebben we lager in de muur geplaatst.”

‘Het liefste zou ik op een boerderij wonen’

Wat betreft het interieur is het vooral Rowans ‘pakkie-an’. “Ik hou wel van landelijk en Jordy is heel makkelijk”, zegt Rowan. “Daar bemoei ik me niet mee”, zegt Jordy dan ook. “Meubels komen van De Groot Wonen, Mikmak, Rofra in Vaassen en Intratuin. Ik hou van die winkel, koop er ook m’n brokken voor mijn konijnen en dan krijg ik telkens weer ideeën voor het huis.”

Al met al duurde de verbouwing vier à vijf maanden. “Het waren zware dagen en op een gegeven moment kenden ze ons wel bij de bouwmarkt”, zegt Jordy. Maar dat was het waard: “Het is echt ons huis geworden. We zijn er heel trots op dat zoveel vrienden en familie hebben geholpen. Iedereen voelt zich thuis hier”, vult Rowan aan.

Woning van de week

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

sevgi

Sevgi maakte van haar huis een snoezig brocante huis: ‘Ik krijg er een warm gevoel van’

Deze week gaan we langs bij Sevgi Yuzgec (45) die het huis waar ze met haar man Ömer, zoons Alpay (2...
ilse

Binnenkijken bij het gezin van Ilse: ‘Het hele huis voelt gewoon goed’

Voor deze aflevering van Woning van de Week maken we een klein uitstapje, naar Lieren om precies te ...

adv.