Binnenkijken bij Mandy: ‘Ik hoop stiekem ooit in een woonblad te komen’

Door Kas Rodermond 3 december 2018

In de rubriek Woning van de Week kijken we wekelijks binnen in een andere Apeldoornse woning. Deze week komen we over de landelijke vloer van Mandy Dorland (26), die samen met haar vriend veel aan het huis in de Maten veranderd heeft.

Mandy, assistent bedrijfsleider bij The Sting, heeft het huis in 2014 samen met haar vriend Brent (31) gekocht. ”We woonden eerst in een huurwoning, maar wilden graag een huisje kopen”, vertelt Mandy. ”We zochten naar heel veel verschillende huizen en hadden niet veel budget. Maar toen kwamen we deze woning in de Maten tegen, wat we voor een mooi prijsje hebben overgenomen.”

‘We hadden niet veel budget’

Nadat Mandy en haar vriend het huis kochten, moest er veel veranderd worden. ”De badkamer was heel oud”, vertelt Mandy. ”Daarnaast hebben we de hele vloer opgeschuurd en de oude badkamer eruit gesloopt.”

Het jaar daarna verbouwde Mandy en haar vriend – die daarnaast nog naar school ging – de hele zolder en hebben ze sinds deze zomer een nieuwe keuken. ”Toch moet er nog veel veranderen”, vertelt Mandy. ”De hele achtertuin moet nog veranderen en de logeerkamer moet ook nog flink onder handen genomen worden.”

Landelijke stijl

Volgens de zesentwintigjarige assistent bedrijfsleider heeft het interieur van haar woning een landelijke stijl met niet te veel poespas. ”Misschien zelfs wel een beetje sober, maar ik houd er wel van”, aldus Mandy.

Woonkamer

De meubels van het stel komen van veel verschillende plekken. ”Mijn bank komt bijvoorbeeld van Country Lifestyle in Putten”, zegt Mandy. “Verder kopen wij onze meubels en woonaccessoires overal en nergens. Zo kijken we veel op Marktplaats en de keukentafel is van mijn schoonouders geweest.”

‘De keukentafel is van mijn schoonouders geweest’

Dat Mandy het meest trots is op haar keuken is wel duidelijk. ”Ik hou wel van een beetje kokkerellen, helaas heb ik er weinig tijd voor in verband met mijn werk. Gelukkig heb ik een hele lieve vriend die voor mij kookt, haha.”

Droom

Mandy vindt haar huisje in de Maten en fijne plek om te wonen. Toch willen zij en Brent iets anders in de toekomst. ”Voor ons tweeën is het huis op dit moment ideaal”, zegt Mandy. ”Toch is onze droom om uiteindelijk in een leuk landelijk vrijstaand huis te wonen met een grotere tuin. Zeker als we in de toekomst kinderen krijgen is een ruimer huis handiger.”

Keuken
Slaapkamer

“Maar op dit moment zitten we hier goed en hebben we het plan om de hele achtertuin te veranderen. Verder zijn we zeer tevreden en zijn we niet van plan om nog een grote verbouwing te beginnen.”

‘Ooit hoop ik zelf in een woonblad te komen’

Mandy is altijd op zoek naar inspiratie voor haar huis en is veel op Instagram te vinden. ”Zelf heb ik een Instagramaccount waar ik regelmatig mijn nieuwe meubels en accessoires op show”, vertelt Mandy. ”Ik hoop dan ook stiekem ooit in een woonblad te komen.”

Woning van de week

Ben jij net zo gelukkig met je huis, appartement, studio, woonboot of stacaravan als Mandy en vind je het leuk als we een keer een kijkje in jouw woning komen nemen? Laat het ons dan weten!

Lees ook:

Binnenkijken bij Ivy en Tjerk: ‘Elk jaar geven we de muren een nieuw kleurtje’

In de rubriek Woning van de Week kijken we wekelijks binnen in een andere Apeldoornse woning. Deze w...

Binnenkijken bij Eveline: ‘Als ik de drukte nodig heb zoek ik het wel op’

In de rubriek Woning van de Week kijken we wekelijks binnen bij in een andere Apeldoornse woning. De...

adv.