Binnenkijken bij Kelly en Matthew: ‘Iedereen gaat bij ons automatisch op de grond zitten’

Door Anne Sophie Schotman 11 februari 2019

Een schedel hier, een toekan daar en elke week een verse bos bloemen. Wij namen een kijkje in het bijzondere appartement van Kelly Croes (28) en Matthew Luhukay (36) op winkelcentrum de Eglantier. 

Muziek en kunst

Als je bij modewinkeleigenaar Kelly en tatoeëerder Matthew binnenloopt, kom je terecht in een zee van warme tinten, oogstrelende details en een vloerkleed om in te zwemmen. Zwart en champagne, het is mannelijk en vrouwelijk tegelijk. “Dit is wel echt onze stijl,” vertelt Kelly, die het grootste deel van het interieur bij elkaar zocht toen zij en Matthew in mei 2018 hun appartement betrokken.

“Matthew snapte niet wat ik al in mijn hoofd had qua interieur maar toen we in de winkel kwamen, dacht hij ook “Ja, dit is het”. Hij heeft er alleen de muziek- en kunstelementen aan toegevoegd,” zegt Kelly en wijst naar de gitaar in de hoek en de tekeningen aan de muur. “Het liefst gaat hij online op zoek naar mooie, oude spullen. Zo vond hij de antieke bijbel op tafel. En de trommel naast de bank komt uit de Tweede Wereldoorlog.”

Foto's: indebuurt.nl

Sterrendesign

Waar Kelly de inspiratie voor haar inrichting vandaan heeft gehaald? “Ken je de designer Eric Kuster? Die ontwerpt ook interieurs voor bekende sterren. Die stijl heb ik altijd al mooi gevonden. In Arnhem heb ik gelukkig een winkel gevonden, Aro Wonen, waar ze precies mijn stijl verkopen.” Kelly kijkt om zich heen en zegt lachend: “Ja, eigenlijk alles komt daar vandaan. De bank, het vloerkleed, de tafel, spiegel, stoelen, kussens en salontafel.”

Huurwoning

Met name het woonkamervullende vloerkleed is een blikvanger. “Hij was veel te duur, maar ik ben er zo blij mee. Kinderen en volwassenen, iedereen gaat bij ons automatisch op de grond zitten.”

“We hebben het echt helemaal gemaakt zoals we het zelf willen. Mensen zeiden ‘het is een huurwoning, je gaat er toch niets aan doen?’, maar we wilden echt een eigen plek maken. Ik zit nog steeds vaak op de bank om me heen te kijken en te genieten van ons huis.”

Foto's: indebuurt.nl

Inloopkast

Jaloersmakend is ook de slaapkamer van Kelly en Matthew. Heb jij je televisie gewoon aan de muur hangen? Wat dacht je van een tv in je bed? Het enige wat hier nog mist is een grote inloopkast, vooral vanwege “een kleine koopverslaving”. Kelly: “Matthew houdt van sneakers. Ik heb een kledingwinkel én een schoenen- en tassenwinkel, dus ik heb ook best een grote garderobe. Een kast moet er echt nog komen.”

Als je onder de 12 jaar oud bent, ben je trouwens eerder jaloers op de slaapkamer van het zoontje van Matthew. Die slaapt namelijk elke nacht letterlijk in een kasteel.

Woning van de week

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

roelina

Binnenkijken bij Roelina: ‘Het is een fijn huis in een fijne buurt’

Deze week kijken we thuis bij Roelina (44), die met haar man Bernard (46) en kinderen Amarens (10) e...
LEF Kelly Croes

Kelly van Lef: ‘In Apeldoorn miste een plek met betaalbare, mooie schoenen, tassen en accessoires’

Kelly Croes (28) maakte met haar modewinkels LEF en Fashion Factory een klein shopparadijs van winke...
Matthew Luhukay

Tattoo artist Matthew Luhukay: “Hoe mooi als iemand jouw eigen werk uitkiest om te laten zetten.”

Een uil op je borst? Wolf met indianentooi? Horrorclown of 3D zonnebloem? Tatoeëerder Matthew Luhuka...

adv.