Binnenkijken bij Debbie: ‘Bij de eerste bezichtiging waren we meteen om’

Door Britte van Erven 14 mei 2018
binnenkijken bij debbie
foto indebuurt

In de Apeldoornse buurt Vogelkwartier vonden Debbie en haar vriend Marc eind 2016 een huis waar ze meteen verliefd op waren. Na vijf maanden verbouwen wonen ze er inmiddels al een tijdje en wij mochten een kijkje komen nemen in hun droomhuis.

Van Eerbeek naar Apeldoorn

Na eerst in Eerbeek te hebben gewoond wilden Debbie en Marc wat meer in de stad wonen. Toen de twee hun huidige huis voor de eerste keer gingen bezichtigen waren ze meteen om: de jaren 30-woning met een mooie tuin was precies waar ze naar op zoek waren. Met hulp van vrienden en familie deden ze er na de koop vijf maanden over om het huis helemaal naar hun smaak te maken. Daarna konden het jonge stel en hun twee katten eindelijk het huis gaan bewonen.

“Eigenlijk alles moest opnieuw”, vertelt Debbie. “Naast dat we alles dus gestript hebben is er bijvoorbeeld een schoorsteen weggehaald en hebben we het plafond in de slaapkamer verwijderd tot aan de nok. In de woonkamer zaten latjes tegen het plafond en toen we die weghaalden bleken er mooie houten balken onder te zitten. Die hebben we opgeschuurd en zo laten zitten: het geeft echt sfeer.”

Vakantiegevoel in huis

Overal in het huis komen kleuren en invloeden van verre reizen terug. “We hebben veel spullen van reizen en vakanties meegenomen. Het geeft spullen toch wat extra waarde als er een mooi verhaal of een mooie herinnering achter zit. De sfeer van het reizen wilden we eigenlijk ook in huis, zodat we ook thuis een beetje het vakantiegevoel hebben. Verder is de inrichting echt m’n eigen stijl: kleurrijk, een beetje stoer en een beetje bohemian door elkaar”, zegt Debbie. “Toen we alle spullen gingen kopen heb ik moodboards gemaakt en die nam ik mee naar de winkels om te kijken of het erbij paste.”

‘We wilden thuis ook een vakantiegevoel hebben’

De inrichting van het huis neemt voornamelijk Debbie voor haar rekening. “Het inrichten is wel echt mijn ding ja, maar als Marc iets niet mooi vindt zegt hij het ook. Spullen uitzoeken doen we ook altijd samen. Die leren stoel bij de tv wilde Marc bijvoorbeeld graag hebben. Hij wil graag dat meubels niet alleen mooi zijn, maar ook goed zitten. Ik had ‘m misschien niet meteen uitgezocht maar uiteindelijk vind ik het toch heel goed passen.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

foto's indebuurt

Trots

Geregeld krijgt Debbie complimenten over hun huis. Ze wilde er iets meer mee doen en begon met het plaatsen van foto’s op haar Instagram. “Ik vind het leuk om foto’s te maken en iedereen reageert altijd heel enthousiast op ons huis. Ik krijg vaak een hoop leuke reacties van mensen die ik niet eens ken. Ik denk dat ik zelf het meest trots ben op onze badkamer en de keuken. We hebben een bad in de slaapkamer, zoals ik altijd al heb gewild. Van de keuken hadden we eerst alleen het idee in ons hoofd, uiteindelijk is het precies zo geworden als we bedacht hadden.”

‘We hebben een bad in onze slaapkamer, zoals ik altijd al heb gewild’

“Waar ik ook ontzettend blij mee ben is de grote ruime achtertuin. Onze kippen lopen graag los door de tuin, dus dat kan hier perfect. In de zomer kunnen de klapdeuren in de woonkamer naar de tuin open en kijken we uit op een prachtige appelboom”, zegt Debbie, wijzend naar de tuin. “We willen nog wel wat dingen aanpakken in de tuin zoals een nieuwe schutting, maar daar zijn we nog niet aan toegekomen. In augustus gaan we trouwen, dus daar zijn we eerst nog even druk mee.”

Geen verhuizing meer

Verhuizen zit er in de toekomst volgens het jonge stel dan ook niet meer in, vertelt Debbie. “We hebben dit huis wel echt gekocht om er altijd te kunnen blijven. Dat hebben we ook in gedachten gehouden bij het verbouwen. Mocht het ooit niet meer passen qua kinderen kunnen we altijd nog uitbouwen!”

foto indebuurt
foto indebuurt
foto indebuurt
foto indebuurt

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Apeldoorn, een huis met een verhaal of een Apeldoorns droomhuis of ben je om wat voor reden dan ook trots op je huis of woning? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnen kijken!

binnenkijken bij marjolijn

Binnenkijken bij Marjolijn: ‘Ik hou van spullen die niet standaard zijn’

Via Instagram kwamen we het huis van Marjolijn op het spoor. Na een tijdje meegluren op haar Instagr...

Binnenkijken bij Nienke: ‘Dit huis is precies hoe ik ben’

Binnenkijken bij Willemijn: ‘Ik heb de hele dag zon in mijn huis’

adv.