Binnenkijken bij Danny, Hilde, Kate en Zepp: ‘We willen hier wel oud worden’

Door Natalie Polman 8 oktober 2018

In de rubriek Woning van de Week kijken we wekelijks binnen bij in een andere Apeldoornse woning. Deze week zijn we over de vloer bij Danny (43) en Hilde (39) Bloemheuvel en hun kinderen Zepp (12) en Kate (7), die hun huis aan De Stille Tuin aan de binnenkant groots hebben veranderd. 

“Alles wat mijn ogen zien, kunnen mijn handen maken”, zegt Danny Bloemheuvel. Hij is een echte doe-het-zelver en een klusser, Hilde ‘mag helpen dragen’.

Danny woont sinds een jaar samen met zijn partner Hilde, zoon Zepp en dochter Kate in het voormalige huis van de ouders van zijn beste vriend.

‘Alles wat mijn ogen zien, kunnen mijn handen maken’

Daarvoor woonde het gezin ook in Osseveld, maar dan aan De Ontvangst. Na acht of negen jaar vonden ze het tijd voor een ander huis. “Met een garage en grotere tuin.”

“In eerste instantie keken we voor een huis aan de andere kant van Apeldoorn, een leuke jaren dertigwoning bijvoorbeeld, maar de kinderen protesteerden. “Zij hadden hier hun school en vriendjes.”

Keukeneiland

En dus bleef het viertal in Osseveld. “De ouders van mijn beste vriend gingen hier weg, vonden dit wel wat voor ons en wij vonden het wel fijn in een huis te trekken waarvan we de vorige bewoners kenden”, aldus Danny.

En zo geschiedde. “De schouw in de woonkamer had ik voor hen gemaakt, maar heb ik volledig gestuukt toen wij hier kwamen wonen”, zegt Danny.

foto's indebuurt. Woonkamer
Veranda
Tuin

Maar er is nog veel meer veranderd. Er kwam een keukeneiland (‘We houden van koken’), de badkamer werd vergroot waardoor de naastgelegen slaapkamer werd omgetoverd tot grote inloopkast en de deuren naar de tuin gaan nu open, terwijl de eettafel er in de oude situatie tegenaan stond.

“‘We herkennen het niet terug'”, was de reactie van de ouders van Danny’s vriend. En het huis blijft veranderen. Zo bouwde Danny afgelopen lente een veranda, kreeg een muur in de keuken een industriële look dankzij ‘verweerde’ bakstenen en kreeg ook de eettafel, die Danny zelf heeft gemaakt, een speciaal ‘afgeleefd’ uiterlijk.

Industriële look

“Die keukenmuur was er al, de industriële look is gedaan met grijs cement en witte tegellijm”, legt Danny uit. En de tafel is een kwestie van een staalwol spons die je een nachtje hebt laten weken in natuurazijn en olijfolie met een doek erover op het tafelblad wrijven. Knoeien mag, graag zelfs.”

‘Knoeien mag, graag zelfs’

Verder zijn er plannen voor een ‘Portugese’ tegelvloer in de hal, siergras in de tuin (‘We hebben geen groene vingers’) en ‘ooit willen we deze vloer vervangen voor een visgraatvloer’. “Tja, je moet wat te wensen overhouden”, zegt Danny.

foto's indebuurt. Keuken
Eethoek
Hal

“Meestal is de vrouw van de styling, hier is het andersom”, zegt Hilde. “Ik verander de boel graag en vaak”, beaamt Danny. “Als ik aan het einde van de week thuis kom, kan het huis zo weer anders zijn, zegt Hilde bloedserieus. “Gelukkig hebben we dezelfde smaak.”

‘Je moet wat te wensen overhouden’

Meubels en accessoires komen van Loods5, Leen Bakker, Kieveen en Marktplaats, maar de kussens op de bank bij de eettafel (die Danny ook heeft gemaakt en onder het zitvlak een opbergruimte herbergt) heeft de moeder van Hilde bijvoorbeeld zelf gemaakt. “We vinden het wel leuk als niet alles rechtstreeks uit de boekjes komt.”

Danny en Hilde zijn blij dat de kinderen niet weg wilden uit Osseveld. “Het is een fijn huis en een kindvriendelijke wijk. Het voetbalveld ligt praktisch hiernaast. Na een jaar denken we nog steeds; we willen hier wel oud worden.”

Woning van de Week

Ben jij net zo gelukkig met je huis, appartement, studio, woonboot of stacaravan als Danny en Hilde en vind je het leuk als we een keer een kijkje in jouw woning komen nemen? Laat het ons dan weten!

Lees ook

Binnenkijken bij Melanie en Rick: ‘Telkens als we thuiskomen zijn we weer zo blij met het huis’

Melanie Jager (23) en Rick van der Kleijn (24) wonen sinds vijf maanden in een koopappartement in De...

Yvon en Dennis bouwden hun eigen huis: ‘Heb lef en durf statements te maken’

Yvon van den Berg (49) woont sinds een jaar met haar man Dennis (49) en dochter Floor (18) in een ze...

adv.