Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Woningen in vervallen boerderij en wasserij in Ugchelen

Door Natalie Polman 26 oktober 2018
Voormalige kampeerboederij De Veldekster in Ugchelen. foto’s indebuurt

Ze staan al jaren te verloederen, een oude kampeerboerderij en wasserij aan de Veldekster in Ugchelen. Maar niet meer voor lang: in beide panden komen woningen.

Veldekster

De Veldekster was tussen 1960 en 2000 een camping, daarna werd het gebied omgevormd tot villawijk. De voormalige kampeerboerderij en naastgelegen wasserij – daarvoor een papiermolen – staan al jaren te verloederen. Vooral van de wasserij – waar vandalen nog regelmatig hebben huisgehouden, is weinig meer over.

Vier nieuwe woningen

Maar nu komt er een einde aan. Zowel in de boerderij als wasserij komen woningen. Het plan is de voor- en achtergevel van de boerderij te behouden en verder grotendeels nieuw te bouwen. Twee woningen om precies te zijn.

veldekster
foto AReS Architecten

Ook op de plek van de wasserij komen twee nieuwe woningen en daarvoor zal er veel moeten worden gesloopt en nieuw gebouwd. Onder het nieuwe pand zal een beekje lopen, als verwijzing naar de wasserij.

Naast de twee gebouwen komt een extra complex, met vier nieuwe woningen met typische sheddaken, om bij de stijl van de wasserij te blijven.

veldekster
foto AReS Architecten

Verwachting is dat de bouw in februari 2019 begint en de verkoop binnenkort van start gaat. We houden je op de hoogte!

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.