Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je kunt straks wonen in het voormalige Sportfondsenbad en de Koninklijke Wilhelminaschool

Door Natalie Polman 24 februari 2019

Jawel, het Sportfondsenbad én de voormalige Koningin Wilhelminaschool worden woonlocaties!

De Gemeente heeft een ontwikkelaar gevonden voor de voormalige Koningin Wilhelminaschool aan de Kerklaan 21-23 en voor het oude Sportfondsenbad aan de Van Huutstraat 2. Beide stonden sinds 2017 te koop.

De twee historische plekken in het hart van Apeldoorn worden als één plan ontwikkeld, zodat er ‘samenhang ontstaat die recht doet aan het bijzondere karakter van dit stadsdeel’, zo meldt de gemeente.

Vijf stadsvilla’s

In de Koningin Wilhelminaschool – de oude MULO – en de bijbehorende hoofdonderwijzerswoning aan de Kerklaan 21-23 komen vijf stadsvilla’s.

Het Rijksmonument behoudt daarbij zijn authentieke uiterlijk, maar wordt aan de binnenkant ingericht naar ‘de wensen van deze tijd’. De villa’s worden ‘duurzaam, licht en comfortabel’.

wonen in sportfondsenbad
Hilly Jager, eenheidsmanager Projecten, Vastgoed en Grond van de Gemeente Apeldoorn en Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling zetten hun handtekening onder het contract waarin de plannen voor het Sportfondsenbad en de Koningin Wilhelminaschool worden beklonken. foto Rob Voss

Badwoningen

Op de plek van het Sportfondsenbad – wie heeft er niet zijn zwemdiploma gehaald? – ontwikkelt Van Wijnen achttien woningen, waarvan twaalf drive-in-woningen en vijf stadswoningen, aan de centrumzijde van het plangebied.

Het oude gebouw wordt gesloopt, maar in de nieuwbouw herken je de oude functie van het zwembad. Architect Lars Courage uit Apeldoorn heeft zich hiervoor laten inspireren door de vormgeving, kleuren en beelden uit het oude Sportfondsenbad.

Parken

De bewoners van beide locaties kunnen straks gezamenlijk gebruik maken van groene parken. Parkeren doen ze zoveel mogelijk op eigen terrein, waardoor er veel open ruimte is om te wandelen en te spelen.

Bouw

De verwachting is dat de bestemmingsplanprocedure in 2019 wordt afgerond. In de loop van dit jaar worden gesprekken met omwonenden en geïnteresseerden gepland. De bouw start op z’n vroegst in 2020.

Lees ook

woontoren

Hartje centrum wordt gepimpt met woontoren en terras

Dat braakliggende terrein tegenover McDonald's in het centrum ligt niet lang meer braak. Het terrein...

adv.