Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hartje centrum wordt gepimpt met woontoren en terras

Door Natalie Polman 19 februari 2019

Dat braakliggende terrein tegenover McDonald’s in het centrum ligt niet lang meer braak. Het terrein op de hoek van de Hoofdstraat en Kanaalstraat krijgt een woontoren en een woon-winkel-horecacomplex.

Bijna net zo hoog als Kadaster-toren

Het terrein, ook wel bekend als PGEM-terrein of de Van Berlo-locatie, krijgt een woontoren met negentien lagen, van ongeveer 61 meter hoog, is het plan.

Plein met terrasjes

De toren wordt onderdeel van een groter complex met woningen, winkels en horeca. Aan de Hoofdstraat-kant komt een flink deel van het complex zeven meter van de straat af te staan, zodat er een plein ontstaat waarop ruimte is voor terrasjes.

Het plein wordt in omvang iets minder dan 30 bij 60 meter, dat is iets kleiner dan het Raadhuisplein.

woontoren
© MARS/I’M Architecten

120 woningen

In het woongedeelte van het complex, dat de naam De Hoofdstraat krijgt, komen 120 woningen. Zeventig daarvan worden verhuurd in de vrije sector (vermoedelijk categorie middenhuur, gemiddeld € 900). De woningen meten 50 tot 90 vierkante meter.

De overige vijftig appartementen worden koopwoningen, tussen de 80 en 300 vierkante meter. De verkoopprijs moet nog worden bepaald, maar komen waarschijnlijk in het middensegment te liggen.

Elektrische deelauto’s

Bewoners van De Hoofdstraat kunnen straks gebruikmaken van elektrische deelauto’s en elke woning krijgt een persoonlijke parkeerplek in een garage.

De bouw moet halverwege volgend jaar beginnen en zal naar verwachting tenminste twee jaar in beslag nemen. Het is wat betreft logistiek een ingewikkelde klus om op deze locatie te bouwen, aldus De Stentor.

Sowieso komt er meer leven in dit stukje van de binnenstad, want Brownies & Downies vestigt zich nog dit jaar tegenover het terrein – en dus straks nieuwe complex – in de witte villa.

In het najaar van 2020 begint de bouw, ongeveer eind 2022 of begin 2023 moet het project af zijn.

Apeldoorns mysterie: wat is het hoogste gebouw van Apeldoorn?

In de rubriek Mysteries behandelen we iedere week een apart of raar gegeven uit de stad. Waarom er g...

adv.