Bouw nieuwe Julianakwartier officieel gestart

Door Natalie Polman 15 april 2019

Na jaren van rust en een verlaten terrein met bouwhekken is er nu volop bedrijvigheid op de hoek van de Sprengenweg en de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn. De bouw van het Julianakwartier is officieel begonnen!

Op de locatie waar tot 2013 het Julianaziekenhuis stond, verrijst vanaf nu een nieuwe woonlocatie. Met het aanplanten van een boom door Wethouder Mark Sandmann, bestuursvoorzitter Ton Lijten (KleinGeluk), Regiomanager Marco Bruggeman (Siza), Directeur Erwin Drenth (Bouwinvest) en Directeur Erik Nijhuis (namens Explorius en Nijhuis Bouw) is een symbolische start gemaakt met de wederopbouw van het Julianakwartier.

86 woningen en drie zorgcomplexen zullen verrijzen in het zogeheten Julianakwartier. Met de zorgcomplexen willen de ontwikkelaars van het gebied de gedachte aan de ‘zorgfactor’ die de locatie dankzij het ziekenhuis had, bewust behouden.

Woon-zorgcomplexen

In het Julianakwartier komen twee woon-zorgcomplexen en een eerstelijns zorgvoorziening. De bouw van het eerste woon-zorgcomplex, een T-vormig gebouw op de hoek van de Sprengenweg en Koning Lodewijklaan, is begin dit jaar al begonnen. De overige twee zorggebouwen worden gerealiseerd in 2020 en 2021.

Het eerste woon-zorgcomplex bestaat uit vijf bouwlagen (een gedeelte loopt parallel aan de Koning Lodewijklaan) en drie bouwlagen (zijtak). Het hele complex omvat circa 106 zorgeenheden voor zorginstellingen KleinGeluk en Siza.

Woningen

Na de zomervakantie wordt gestart met de bouw van 45 sociale huurwoningen voor woningstichting Ons Huis en 41 koopwoningen. Inmiddels zijn er al 36 woningen verkocht en zijn de laatste 5 woningen onder optie.

Lees ook:

Nieuwbouw Julianakwartier

Zo gaan de nieuwe woon- en zorglocaties van KleinGeluk eruitzien

KleinGeluk, een Apeldoornse specialist in ouderenzorg, gaat op twee markante plekken in Apeldoorn wo...

Het Julianaziekenhuis: het eerste ziekenhuis van Apeldoorn

Het Julianaziekenhuis stond tussen 1936 en 2009 onder deze naam aan de Sprengenweg in Apeldoorn. Vel...

adv.