Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iedereen welkom aan tafel bij Talma Borgh!

Aangeboden door Talma Borgh 2 december 2018

Talma Borgh is als woon-zorgcentrum een warm thuis voor bewoners van de wijken Woudhuis, Osseveld en Welgelegen. Maar wist je dat de keuken van Talma Borgh ook aan de rest van Apeldoorn de mogelijkheid biedt om lekker te eten in gezelschap?  

Sinds juni 2018 is Talma Borgh overgestapt van het meerkeuzemenu naar een dagmenu met seizoensgebonden groentes. Zoals bij de presentatie van deze omschakeling werd gezegd: “Aan een koe zit het hele jaar door alles, maar in de groentetuin ben je gebonden aan het seizoen.” Samen met de plaatselijke groenteboer stellen de koks van het woon-zorgcentrum een verantwoord menu samen om dagelijks een gezonde en smakelijke maaltijd te kunnen serveren.

Voor iedereen

Iedere morgen kookt de kok samen met zijn medewerkers een smakelijke maaltijd die de bewoners van Talma Borgh op hun appartement warm krijgen aangeboden. Willen bewoners de maaltijd graag in het restaurant opeten, dan is dat ook altijd mogelijk. Samen eten is natuurlijk wel zo gezellig!

Het mooie is dat het restaurant niet alleen openstaat voor bewoners maar ook voor diegenen die het gezellig vinden om aan te schuiven. Dit kan zijn omdat het zelf eten koken even niet lukt, of gewoon omdat mensen het gezellig vinden om met meerderen te eten.

“Ik heb heel wat vrienden om mij heen gekregen”

Elke dag een mop

Mevrouw Nanny de Winter ontdekte hoe gezellig het er bij Talma Borgh aan toe gaat toen ze onlangs haar pols brak. Voor de dagelijkse hulp met wassen, douchen en aankleden kwam er hulp van Talma-Thuis. Maar Nanny kreeg ook de tip om bij Talma Borgh te gaan eten.

“Nu kom ik als wijkbewoner elke dag genieten van een goede maaltijd en zeer prettig gezelschap. Wat een verschil, thuis in je eentje eten en nu met een zaal vol! Ik heb mijn plekje gevonden aan ‘de mannentafel’, waar ik gastvrij werd ontvangen. Een van de tafelgenoten heeft een dagkalender met spreuken en goede moppen, iedere dag wordt de mop of spreuk van de dag doorgegeven aan tafel. Ik geniet van de goede sfeer hier. Als mijn arm weer helemaal genezen is ga ik weer zelf koken, maar ik hoop toch dat ik nog een paar dagen in de week tussen de middag mag mee-eten bij Talma Borgh.”

“In de tijd dat ik bij Talma Borgh woon, heb ik heel wat vrienden om mij heen gekregen,” vertelt ook meneer van Dam. “Zeker tussen de middag in het restaurant. De eerste keer kwam ik aan een tafel te zitten met drie andere mannen. Maar dat groeide al snel uit, nu zitten we soms met veertien man. We staan bekend als de ‘gezellige mannentafel’!”

Natuurlijk is het niet altijd leuk…Maar we proberen het wel.. vandaag weer gelukt met medewerking van ‘alleen maar hollands’. Maak er een leuk weekend van, als ‘t kan!(Filmpje met toestemming geplaatst)

Posted by Woon-zorgcentrum Talma Borgh on Saturday, 27 October 2018

Het Talma Borgh-buffet

Iedere laatste dinsdag van de maand kun je in het restaurant terecht voor de Talma Borgh-buffetten. Deze hebben iedere maand een ander thema en zijn soms gekoppeld aan een seizoen of feestdag. De buffetten beginnen altijd om 17.30 uur en zijn erg geschikt voor mensen die gewend zijn om ’s avonds warm te eten. Het Talma Borgh-buffet is vooral populair onder 55-plussers, die het gezellig vinden om met familie, vrienden of buren uit eten te gaan.

“Sindsdien doen we dit bijna elke maand”

Chris en Thea van de Kamp, bijvoorbeeld, waren in 2015 50 jaar getrouwd en nodigden vrienden en buren uit dit met hen te vieren tijdens een wijkbuffet in Talma Borgh. “Een Chinees buffet stond op het menu. Het smaakte heerlijk, iedereen was dolenthousiast. Sindsdien doen we dit bijna elke maand met acht of negen vrienden. Het is een leuke ontmoeting en gezellig bijpraten onder het genot van een heerlijk buffet. Een pluim voor de kok en zijn team!”

Voor iedereen die niet aan de dagelijkse eetmomenten deel kan of wil nemen heeft Talma Borgh overigens goede diepvriesmaaltijden. Bewoners kunnen deze thuis in de magnetron opwarmen.

Iets te vieren?

Heb je iets te vieren? Het restaurant van Talma Borgh is ook een mooie locatie om een feestje te geven en in een ontspannen sfeer bezoek te ontvangen. De medewerkers van Talma Borgh nemen je de verzorging volledig uit handen. Loop vooral eens binnen om een kijkje te nemen, de koffie staat klaar!


Meer over Talma Borgh ontdekken?

Talma Borgh dienstverlening

Fortlaan 47, Apeldoorn

Bekijk meer:dienstverlening

adv.