Dit gaat er gebeuren met de oude locatie van Centraal Beheer

Door Anne Sophie Schotman 15 maart 2018

Gemeente Apeldoorn en projectontwikkelaar en vastgoedbelegger Certitudo Capital zijn eruit. Er komen 350 huurwoningen op de oude Centraal Beheer-locatie. 

Zorgappartementen en huurwoningen

Gemeente Apeldoorn en projectontwikkelaar Certitudo Capital zijn al een tijd in gesprek over de plannen voor het voormalige kantoorcomplex in het centrum van Apeldoorn. Vandaag, donderdag 15 maart, maakte de gemeente bekend dat er 350 huurwoningen gebouwd gaan worden, waarvan 200 zorgappartementen. Daarnaast zal er plek zijn voor commerciële doeleinden.

Wethouder Johan Kruithof is tevreden met de overeenkomst: “Ik ben blij dat er op deze locatie, dicht bij het centrum van de stad, huurwoningen worden ontwikkeld, zeker ook omdat het voor een deel om zorgwoningen gaat. Dat heeft toegevoegde waarde voor de stad en voorziet mijns inziens in een behoefte.”

Hertzberger Parc

Architect Herman Hertzberger ontwierp het complex, zijn meest beroemde werk, dat in 1972 gebouwd werd. Het bestaat uit 56 kubusvormige elementen die met elkaar verbonden zijn door liften en trappen. Hertzberger, die zijn naam verleende aan het complex, is ook bij de herontwikkeling betrokken. “Het is heel bijzonder om de hele levensfase van een gebouw mee te mogen maken,” reageert hij.

In 2013 verhuisde Centraal Beheer van het gebouw naar de nieuwe locatie in Apeldoorn Zuid.

Meer over

Nieuws Wonen

adv.