Retro en kleurrijk! Dit worden de brillentrends van 2019

Aangeboden door Van Wamelen Optiek 4 december 2018

Mascha en Eugène van Wamelen, de eigenaren en opticiens van Van Wamelen Optiek, kwamen terug van de optiekbeurs in Parijs met een gloednieuwe collectie brilmonturen. Ze verklappen vast wat de brillentrends van 2019 worden.

Terug naar de sixties

Van Wamelen
Foto: Joshi

“De zogenaamde ‘retro brillen’ zijn populair in veel brilcollecties. Een helder contrast in één montuur is iets dat we dan ook veel gaan zien. Denk hierbij aan een bril die is gemaakt van verschillende materialen en brillen met een verloop in kleur.”

De grote, oversized brillen zijn natuurlijk ook helemaal sixties en niet meer weg te denken uit de modewereld. “Een merk dat hier echt op inspeelt is bijvoorbeeld Metropolitan, maar ook Bloomdale en Joshi hebben een bijzonder mooie collectie neergezet waarin de dubbele neusbrug een grote rol speelt.”

Ronde brilmonturen

Van Wamelen brillentrends
Foto: So Dutz

Brillen met ronde glazen blijven ook in 2019 trendy. “Dit type bril kom je overal tegen, je kunt er niet omheen. Wanneer je kiest voor een ronde bril met natuurlijke en warme kleuren valt het montuur minder op dan wanneer je voor een model kiest waarin kleur het codewoord is. Mensen die een lange of smalle gezichtsvorm hebben staat een ronde bril sowieso goed! Merken die hier goed op inspelen zijn onder andere Yoshi, Woody’s, So Dutz en Modo.”

Bonte kleuren

Van Wamelen brillentrends 2019
Foto: Johann von Goisern

Komend jaar staan brillen die uitblinken in bonte kleuren in het spotlicht. “Trendy kleuren in 2019 zijn namelijk donkerblauw en paars. In de hele modewereld kom je deze kleuren tegen. Een andere kleur die je veel terug gaat zien is rood. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van rood en rond van WOOW Eyewear. Maar neem ook eens een kijkje bij onze Johann von Goisern brillen. Deze ontwerper speelt, zoals hierboven te zien, veel met kleuren in zijn montuurcollectie!”

Nieuwe collectie

De nieuwe collecties van deze en meer brillenmerken vind je nu bij Van Wamelen Optiek op winkelcentrum ’t Fort. Kom gerust eens inspiratie opdoen tussen de vele opties. Slim: ben je aanvullend verzekerd voor lenzen en brillen? Dan kan het zijn dat je in 2018 (een gedeelte) van je bril nog vergoed krijgt! Goed moment om een nieuwe bril uit te zoeken dus. Weet je niet zeker of je hier recht op hebt? Dan helpen Mascha, Eugène, Danny, Marianne en Simone het je graag uitzoeken.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Van Wamelen Optiek. Meer over Van Wamelen Optiek ontdekken?

Van Wamelen Optiek opticiens

Nu open09:00 - 17:30

Linie 309, Apeldoorn

Bekijk meer:opticiens

adv.