Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Slaapadviseur Marcel: ‘Op jonge leeftijd investeren in een goed bed is een besparing voor later’

Aangeboden door Slaapidee Apeldoorn 13 oktober 2020

Veel jonge mensen kiezen bij het uitzoeken van een bed voor een standaard budgetoptie. Terwijl je bed de plek is waar je een derde van je dag doorbrengt, en er bijna niks persoonlijker is dan een matras en hoofdkussen. “Niet verstandig,” zegt slaapadviseur Marcel Vlieger van Slaapidee Apeldoorn daarom. “Op jonge leeftijd investeren in een goed bed is een besparing voor later.” En dat investeren hoeft gelukkig niet duur te zijn.

Het team van Slaapidee ziet vaak dat mensen pas op latere leeftijd gaan kijken naar een bed dat echt past bij hun lichaam en slaapgewoontes.

“Dat is zonde voor je lichaam,” zegt Marcel. “Met name in de leeftijdsgroep 25 tot 35 jaar is het van belang om te investeren in een goede nachtrust. Op die leeftijd hebben mensen vaak een drukke baan, beginnen ze met gezinsuitbreiding, sporten ze en hebben ze een rijk sociaal leven. Al die dingen hebben effect op je lichaam. Als het lichaam zich ’s nachts dan niet volledig kan herstellen, omdat het bed niet de juiste rust en ondersteuning biedt, dan kan je ervan uitgaan dat je na verloop van jaren lichamelijke klachten krijgt.”

Een ‘goed’ bed

Wat maakt een bed dan goed? “Het belangrijkste is dat een bed ondersteuning biedt, door het juiste type bodem, boxspring, lattenbodem of spiraal in combinatie met het matras.”

Proefliggen, verklaart Marcel, is daarom verstandig bij de aanschaf van een bed. “Test het bed minimaal een halfuur. En probeer het hoofdkussen thuis uit. Gedurende de nacht herstelt ons lichaam en geest zich van de dag ervoor. Als jouw bed er dan voor zorgt dat je niet volledig tot ontspanning komt kan dit op den duur leiden tot verschillende klachten. Denk bijvoorbeeld aan hoofpijn, nek-rugklachten en pijnlijke schouders of heupen.”

Op tijd een nieuw matras

Een goede bedbodem en een hoofdkussen dat past bij je lichaam en slaaphouding is belangrijk, maar de grootste rol in een goede nachtrust is weggelegd voor het matras. “Veel mensen slapen te lang op hun oude matras. Matrassen hebben veel te verduren en staan continu bloot aan gewicht en vocht. Een bedbodem kan tot wel 20 jaar meegaan, maar een matras kun je beter eerder vervangen.”

Wanneer een matras aan vervanging toe is, verschilt per type matras. Maar bedspecialisten geven als algemene richtlijn ongeveer elke 8 tot 10 jaar. Zo blijft het matras zorgen voor een optimale nachtrust. “Een goed matras ondersteunt het lichaam op de juiste wijze,” legt Marcel uit. “Hierbij wordt rekening gehouden met de lichaamsbouw en het gewicht, maar ook met de slaaphouding. Daarom is er zoveel keuze in matrassen. Zo zijn er pocketveringmatrassen, koudschuimmatrassen, traagschuim-, latex of
polyether-matrassen. De keuze voor het matras hangt ook af van de bedbodem. Bij een pocketveringmatras moet een lattenbodem bijvoorbeeld over tenminste 24 latten beschikken.”

Begint het allemaal te duizelen? Bij Slaapidee leggen ze je precies uit hoe elk matras werkt en welke het beste past bij jouw – of jullie – slaapgedrag en -houding.

Boxspringset nu vanaf €1495

Om te laten zien dat een goed bed ook op jonge leeftijd geen enorme investering hoeft te zijn en om je kennis te laten maken met het persoonlijke advies van het team van Slaapidee Apeldoorn, is de elektrisch verstelbare boxspringset Preston Kevin nu heel scherp geprijsd, vanaf €1495.

De Boxspringset Preston Kevin is voorzien van 29 centimeter dikke boxsprings met een binnenvering van pocketveren. De pocketveermatras is voorzien van zeven comfortzones en is ongeveer 22 centimeter dik. De circa 7 centimeter dikke comforttopper is voorzien van een koudschuiminterieur voor het perfecte comfort.

Lange benen? Tegen een meerprijs is het bed leverbaar in lengtemaat 210 of 220 centimeter.

Lees meer over deze deal:

Boxspringset Preston Kevin: nu vanaf €1495

Om je kennis te laten met een goed bed en het persoonlijke advies van Slaapidee is de elektrisch ver...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Slaapidee Apeldoorn. Meer over Slaapidee Apeldoorn ontdekken?

Slaapidee Apeldoorn

speciaalzaken

Vandaag gesloten

Stationsstraat 37, Apeldoorn

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.