Dit zijn dé woontrends voor het voorjaar

Aangeboden door De Groot Wonen 3 maart 2018

Berg al je botanische printjes maar weer op. Geen ananas of flamingo meer te zien. Dit voorjaar willen we fluweel, gouden randjes en terug naar onze oude meesters. Saskia Kuilderd, verkoopster en styliste bij De Groot Wonen in Apeldoorn, deelt de tien woonmusthaves van komend seizoen: “Durf te combineren!” 

Groen, groener, groenst!

Woontrends De Groot Wonen
Foto: De Groot Wonen

Geen groot budget, wel een nieuw interieur? Dan is er in ieder geval één bekende low-budget woontrend die voorlopig nergens heen gaat. Saskia: “Het kan niet groen genoeg. En daarmee bedoelen we dus planten. Veel bij elkaar en in alle soorten en maten!”

Au naturel

Woontrends De Groot Wonen
Foto: Pronto Wonen

“Natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, rotan, marmer en hout blijven het goed doen,” vertelt Saskia. Combineer naar hartenlust met onbewerkt hout, zachte kleurtonen en mix-en-match accessoires.

Om te kussen

De Groot Wonen woontrends
Foto: De Groot Wonen

Hoe je van elke bank een droombank maakt? “Neem kussens in verschillende materialen, zoals fluweel. Veel prints en verschillende maten bij elkaar doen het goed.”

Goud waard

Woontrends De Groot Wonen
Foto: Riverdale

Weg met brons, al wat schittert is goud dit voorjaar! “Laat het in je interieur terugkomen in accessoires, zoals windlichten en lampen.”

Bijzettafels

Woontrends De Groot Wonen
Foto: Riverdale

“Wat we veel zien zijn speelse bijzettafels met een stalen onderstel in de kleur goud, chroom of messing en een bovenblad van bijvoorbeeld marmer, hout of glas.” En je neemt ze zo op de achterbank mee naar huis!

Wildgroei

Woontrends De Groot Wonen
Foto: De Groot Wonen

In elk interieur past volgens Saskia een grote vaas met een wildboeket in vrolijke kleuren. “Combineer verschillende bloemen bij elkaar en gebruik echte of kunstbloemen. Riverdale en Pronto Wonen hebben op dit moment een super mooie collectie kunstbloemen. Haal het voorjaar in huis!”

Oude meesters

Woontrends De Groot Wonen
Foto: Pronto Wonen

Hip in de zeventiende eeuw en hot in 2018; schilderkunst. “Met schilderijen kun je een statement maken. Voor een moderne variant kies je bijvoorbeeld voor een schilderij van plexiglas. Deze zijn bij ons verkrijgbaar met mooie afbeeldingen, zoals Vermeers Meisje met de parel.”

Ronde vloerkleden

De Groot Wonen woontrends
Foto: Henders & Hazel

Nog een tip waarbij je met één nieuwe aankoop je hele thuisgevoel verandert: “Creëer een speels effect in je woon- of slaapkamer door ronde vloerkleden met of zonder print toe te voegen.”

Een lichtje opdoen

Woontrends De Groot Wonen
Foto: Pronto Wonen

Werp ook eens een licht op je verlichting. Met een nieuwe lamp breng je namelijk een instant nieuwe sfeer in huis. “Sfeerverlichting is altijd een belangrijk onderdeel van je interieur. Met industrieel, modern en klassiek zit je nog steeds goed dit voorjaar.”

Tegen de muur

De Groot Wonen

Kom uit je comfortzone en ga in 2018 met colorblocking voor een gedurfd statement op je muur. “Dit pas je toe door middel van prints of juist door de muren te schilderen,” vertelt Saskia. “Kies voor contrasterende kleuren of ga voor een iets minder gewaagde variant waarbij je ton sur ton kleuren met elkaar combineert.”

Enthousiast geworden? 

De Groot Wonen heeft alles in huis voor een make-over van jouw stulp. Met meubels en woonaccessoires van onder meer Henders & Hazel, Pronto Wonen, IN.HOUSE en Riverdale zijn al die gave voorjaarstrends ineens binnen handbereik!

De Groot Wonen woonwinkels

Nu open10:00 - 17:00

Het Rietveld 20, Apeldoorn

Bekijk meer:woonwinkels