Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Hangar bestaat 25 jaar en viert feest: ‘Als je hier je spijkerbroek niet kunt vinden, dan kan het nergens’

Aangeboden door De Hangar Clothing 6 september 2019

Denimwinkel De Hangar in de Beekstraat bestaat 25 jaar! Theo van Middelkoop (64) en zoon Jerre van Middelkoop (38), de bekende gezichten achter de winkel, vieren dit met een bijzonder jubileumfeest. Op het programma vrijdag 13 september (van 18.00 tot 21.00 uur) staan onder meer pulled pork, top muziek door de achtjarige kleinzoon van Theo en een speciale jubileumaanbieding! 

Stoffenidioot

“En gemaakt van een waterdichte stof,” eindigt Theo zijn uitleg over de nieuwe jassen in zijn collectie. “Wacht, ik kan het wel even laten zien.” Dat zinnetje ga je vaker horen, als je bij De Hangar binnenloopt. En terwijl jij midden in de winkel een geïmpregneerde wollen jas omhoog houdt, schenkt Theo er een glas water overheen en vertelt hij hoe de stof aan zijn bijzondere kwaliteiten komt.

‘Ik wil geen eenheidsworst verkopen’

“Ik ben een stoffenidioot,” verklaart Theo, als hij triomfantelijk naar de kurkdroge jas wijst. “Ik heb wel eens een college gegeven over spijkerbroeken. Na een uur vroeg een leerling ‘Hoe lang gaat dit nog door, meneer van Middelkoop?’.” Het is even stil. “Ja, ik praat wel graag over stoffen.”

Zo zijn er de truien met de morsecode van Amsterdam. De Jan-Kees shirts van het merk New Amsterdam (“Wist je dat daar de naam Yankees van afgeleid is?”). En de limited edition polo van Lacoste. “René Lacoste heeft de polo uitgevonden, omdat hij tenniste en vond dat er geen geschikte kleding was voor zijn sport. Wacht, ik kan hem wel even laten zien.”

HANGAR
Foto: Rob Voss

Geen eenheidsworst

Toen Theo 25 jaar geleden begon met jeanswinkel De Hangar had hij een helder beeld hoe zijn zaak moest worden. En daar is eigenlijk niets aan veranderd. “Als je hier je spijkerbroek niet kunt vinden, dan kan het nergens. Dat is mijn motto. Daarbij is het een voorwaarde dat de kleding goed en verantwoord gemaakt is. En het mag wel iets bijzonders hebben, ik wil geen eenheidsworst verkopen.”

Daarom vind je bij De Hangar heren- en dameskleding van merken als Strellson, CP Company, Kuyichi en Lacoste. Vaak tijdloos, waardoor jong en oud door elkaar loopt in de winkel. “Mijn oudste klant is 89 jaar en koopt hier nog steeds zijn broeken.”

Interesse in kleding

Door de jaren heen is de collectie verder uitgebreid, maar alles draait nog steeds om de spijkerbroek. “Mensen dragen andere kleding dan 25 jaar geleden, ik verkoop meer casual kleding dan toen. Maar de merken zijn nog veelal hetzelfde. Diesel bijvoorbeeld heeft z’n vaste waarde nooit verloren.”

HANGAR
Foto: Rob Voss

Twintig jaar geleden begon ook Theo’s zoon Jerre in de winkel, “en die is gewoon nooit meer weggegaan.” Nu hebben de twee heren een geliefde zaak met een grote schare vaste klanten. “Dat contact met mensen, dat is het leukste aan mijn werk. Er komen hier veel klanten die ook echt geïnteresseerd zijn in kleding. Ik merk ook dat mensen het ons gunnen. Dan zien ze een mooi merk in Amsterdam en zeggen ze ‘Nee, dat heeft Theo vast ook.’ Dat vind ik mooi.”

13 september: jubileumfeest

Als tijdens de Popronde (live muziekoptredens op verschillende locaties) op vrijdag 13 september heel Apeldoorn bruist van het leven viert De Hangar ook feest. Allereerst kun je de 13e bijzondere winterjassen van Reĝo & Reĝino scoren voor een speciale jubileumprijs. Omdat Theo erg blij is met zijn toekomstige buurman, bierbrouwerij Puik, trakteert hij gasten die avond bovendien op een speciaal witbiertje van het Apeldoornse biermerk. Zoals vaste klanten gewend zijn zal hij ook zijn kookkunsten weer laten zien. “Ik ga drie gangen bereiden. Eerst soep, daarna pulled pork en toe een blauw dessert. We zeggen altijd dat we blauw bloed hebben, omdat we zo van jeans houden.”

Theo’s achtjarige kleinzoon, DJ Ronan, zorgt voor de muziek (een feest om te zien), er gaat een bierpakket verloot worden en de mensen van jeansmerken Kuyichi en Amsterdenim komen uitleg geven over organisch katoen,duurzaam produceren en tanningprocessen van spijkerstof. Iedereen is vrijdag 13 september van 18.00 tot 21.00 uur van harte welkom om te komen winkelen, een praatje te maken, een hapje mee te eten of meer te leren over jeans!


Meer over De Hangar Clothing ontdekken?

De Hangar Clothing kledingwinkels

Geopend09:00 - 18:00

Beekstraat 6, Apeldoorn

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.