Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bouw winkels Anklaar gestart: dit komt er allemaal op het winkelcentrum

Door Anne Sophie Schotman 23 mei 2018

Het had wat voeten in de aarde, maar de bouw van de parkeergarage onder het nieuwe winkelcentrum Anklaar is afgerond. Vandaag, woensdag 23 mei, start de bouw van de eerste winkels en appartementen.

Winkels

In de nieuwe Anklaar komt ruim 14.000 m2 aan winkels, horeca en dienstverlening. Boven de winkels worden 60 appartementen gebouwd. Onder het winkelcentrum is de parkeergarage met 500 parkeerplaatsen inmiddels gerealiseerd.

Veel winkels die voorheen ook op het winkelcentrum zaten zullen terugkomen. Bijna alle panden zijn inmiddels verhuurd. Onder andere Albert Heijn, Lidl, Gall & Gall, Etos, Zeeman, Kruidvat, Blokker, Bruna, Garant Optiek, Bakkerij Frentz, groenteboer Ans Kros, Speciaalzaak Mekelenkamp, Ami Kappers, Cafetaria Anklaar en Efes Döner Kebab krijgen een plek op de Anklaar.

Appartementen

Eind 2018 wordt besloten of de 60 appartementen allemaal in de verkoop gaan of dat er een deel te huur zal worden aangeboden. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Houd dan de website van stadsdeel Anklaar in de gaten.

winkelcentrum Anklaar
Foto: Stadsdeel Anklaar

Opening

Wie benieuwd is naar het resultaat moet overigens nog wel even geduld hebben. Als alles volgens planning verloopt staat de opening van het nieuwe winkelcentrum gepland voor half 2019. Tot die tijd kun je op deze plattegrond vast je nieuwe boodschappenroute plannen.

Evenement

Alvast kennismaken met de mensen achter de verbouwing? Heb je vragen aan de gemeente over het winkelcentrum of gewoon zin in een feestje? Woensdagmiddag 23 mei organiseren ontwikkelaars BPD, Habion en gemeente Apeldoorn tussen 15.00 en 17.00 uur een evenement voor alle omwonenden, winkeliers en geïnteresseerden. Inclusief luchtkussens, een bezoek van Nijntje en gratis koffie en ijs!

Je bent welkom in de ruimte onder het woonzorgcentrum Koningin Wilhelmina, gelegen op de hoek van de Tannhäuserstraat/Aïdastraat.

adv.