Van rappen tot ballet: een fijne uitlaatklep voor iedereen in de regio Apeldoorn

Aangeboden door Ritmiek Dans en Muziek

Dansles op basisschool. Foto: Ritmiek

Juist nu is het ontzettend belangrijk om voldoende te bewegen en je creativiteit te stimuleren. Dans en muziek zijn hiervoor twee fijne uitlaatkleppen. Ritmiek Dans en Muziek verzorgt heel wat toffe muziek- en danslessen op meerdere locaties. En ook tijdens de lockdown kun je je aanmelden voor online lessen. “We willen zo veel mogelijk mensen laten genieten van dans en muziek”, zegt directeur van Ritmiek, Pascal van Zeist.

Ritmiek Dans en Muziek biedt individuele en groepslessen aan, verspreidt over verschillende plaatsen in Gelderland. Zo zijn ze op dit moment al actief in: Apeldoorn, Arnhem, Dieren, Doorwerth, Oosterbeek, Renkum, Wageningen en Wolfheze. Pascal: “Maar ook buiten deze steden kunnen we onze lessen verzorgen als daar behoefte aan is.” Normaal gesproken gebeurt dit op eigen locaties van Ritmiek (in Apeldoorn aan de Ruysdaellaan 5) en ook steeds meer op scholen. Maar tijdens de lockdown worden de lessen en workshops vooral online gegeven.

Dance, dance, dance

Ritmiek weet hoe belangrijk sporten en het uiten van je expressies is. “Dit geldt voor iedereen, van nul tot honderd jaar oud. We verzorgen verschillende lessen voor onze brede doelgroep. Gewoon online, één op één of in de groepsverband. Bij ons kun je leren dansen, omdat je het echt leuk vindt”, vertelt Pascal.

Lees verder onder de foto:

Foto: Pexels

Een aantal voorbeelden van danslessen die kinderen en tieners kunnen volgen bij de dansschool zijn: Peuterdans, Ballet, Streetdance, Dance Crew en TikTok Dance. Maar ook (oudere) volwassenen kunnen behoorlijk wat nieuwe dansstijlen leren, zoals: 50 + en Bewegen, Klassiek Ballet, Modern, Jazzdance en Burlesque. Benieuwd naar het volledige aanbod? Dat bekijk je hier.

Bovendien profiteer je nu van leuke acties van Ritmiek bij dit onderdeel. Zo is een vrijblijvende proefles helemaal gratis. Daarnaast zijn de lessenprijzen verlaagd. Voor peuters en kleuters betaal je nu €14,75 per maand en voor een 5-lessenkaart €22,50. Ook kinderen, tieners en volwassenen ontvangen momenteel korting op hun lessen.

Ritmiek muziek: van rap tot dj-lessen

Ritmiek
Foto: Pexels

Muziek verbindt volgens Ritmiek. Pascal: “Bovendien heeft werken met en leren over muziek een aantoonbaar positief effect op de sociale, cognitieve, motorische en emotionele ontwikkeling van een kind.” Voor iedereen die leergierig is op muziekgebied biedt Ritmiek verschillende lessen aan. “Dit varieert van muziekproductie tot dj-lessen. Wat nu een hele groot vlucht neemt zijn raplessen.” Daarnaast kun je je inschrijven voor onder andere: Samen Muziek Maken, Samen Zingen, Popschool en Theorie en Techniek. Hier check je het volledige aanbod.

Ook bij Ritmiek Muziek gelden nu leuke acties. Een proefles van dertig minuten op een instrument is helemaal gratis. Voor een 5-lessenkaart (30 minuten) betaal je nu €99,77 en een 10-lessenkaart (45 minuten) is nu €199,77.

Nieuwe tak RSF

Ritmiek
Foto: Ritmiek

De dans- en muziekschool is bovendien met een hele nieuwe tak begonnen, met als doel een nog bredere doelgroep te laten groeien in de wereld van dans en muziek. Dit nieuwe onderdeel heet RSF: Ritmiek Speci Familie. Het is een verzamelnaam voor de categorieën: RSO (Orkest), RSB (Band) en RSD (Dans). Pascal: “Dit zijn speciaal georganiseerde dans- en muzieklessen voor mensen met een verstandelijke beperking. Speci staat voor de groep mensen die net even anders zijn en voor wie het lastig is om mee te komen in de reguliere lessen.”

“Deelnemers betalen een eenmalige vergoeding en kunnen zich hierna inschrijven voor één bepaald onderdeel. Meedoen met een tweede onderdeel kan overigens ook. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan onze lessen en kan genieten van dans en muziek.” Ritmiek werkt voor hun nieuwe onderdeel samen met de organisatie Uniek Sporten.

Ritmiek in de klas

De dans- en muziekschool heeft ook verschillende samenwerkingsverbanden met basisscholen in de regio. Volgens Ritmiek is muziek en dans namelijk erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Ze vinden dat dans en muziek vanzelfsprekend moet zijn in het onderwijs. “We verzorgen steeds meer lessen op scholen. Onder meer op de Pieter Brueghelschool en de Montessori Damstraat in Arnhem. Wil een leerling bijvoorbeeld leren piano spelen onder schooltijd, dan kunnen we langskomen voor het geven van individuele lessen. Op sommige scholen hebben we zelfs een vaste locatie voor het geven van onze dans- en muzieklessen. Hier bieden we een unieke combinatie van muziek- en danslessen voor de klas aan. Zo geven we op deze scholen zowel individuele – als groepslessen na schoollessen.” Zodra het weer mogelijk is, wil Ritmiek de lessen op scholen weer volledig oppakken.

Kies jouw stijl

Zit jij inmiddels al onrustig en enthousiast met je voet op en neer te wippen? Of jeuken je handen om een nieuw instrument te leren spelen? Bekijk dan even de website van Ritmiek Dans en Muziek en kies de dans- en muziekstijl die bij jou past. Shake it away!

Ritmiek Dans en Muziek

5,0
(6)

Ruysdaellaan 5, 7312 MH Apeldoorn

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Sport

Ga naar “Midwinter Marathon voor iedereen die niet meedoet: 7 x tips”

Midwinter Marathon voor iedereen die niet meedoet: 7 x tips

centraal beheer night run midwinter marathon cafe confetti
Ga naar “Apeldoorner Roland (60) naar Antarctica voor beklimming Mount Vinson”

Apeldoorner Roland (60) naar Antarctica voor beklimming Mount Vinson

Ga naar “Kerstvakantie in Apeldoorn! 7 x tips voor het hele gezin”

Kerstvakantie in Apeldoorn! 7 x tips voor het hele gezin

kerstborrel kerstmis kerstvakantie

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Komkommer van € 1,09 voor € 0,69”

Komkommer van € 1,09 voor € 0,69

 • Lidl
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99”

AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

 • Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Productiemedewerker Apeldoorn”

Productiemedewerker Apeldoorn

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Meewerkend voorman”

Meewerkend voorman

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Groepshulp Kinderopvang”

Groepshulp Kinderopvang

 • Prokino Kinderopvang
 • Parttime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Randstad
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Carnaval 2023 Apeldoorn”

Carnaval 2023 Apeldoorn

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Midwinter Marathon”

Midwinter Marathon

 • T/m 5 feb
Centraal Beheer Midwinter Marathon
Ga naar “WijnSpijs Wandeling Apeldoorn”

WijnSpijs Wandeling Apeldoorn

 • 12 februari 2023
wijnspijswijnspijs
Ga naar “Valentijn Kiss & Ride autopuzzeltocht”

Valentijn Kiss & Ride autopuzzeltocht

 • 11 februari 2023
Valentijn Kiss & Ride autopuzzeltochtValentijn Kiss & Ride autopuzzeltocht
Ga naar “Apres-Ski party”

Apres-Ski party

 • Soap Apeldoorn
 • 5 februari 2023
apres-ski soap apeldoornapres-ski soap apeldoorn