Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sportschool Active Fit opent op winkelcentrum Hart van Zuid

Door Anne Sophie Schotman 1 juli 2020

Je zou het niet denken, maar achter de deuren aan de Adelaarslaan 209 gaat voortaan 3000 m2 sportschool schuil. Er moet nog veel gebeuren aan het pand, maar woensdag 1 juli opende Active Fit voor het eerst de deuren op de nieuwe locatie.

Terwijl er hard gebouwd wordt aan het immens grote pand, testen de eerste sporters de nieuwe sportruimte van Active Fit. Na 8 jaar aan de Spadelaan te hebben gezeten verhuisde het sport- en leefstijlcentrum van Apeldoorners Jeroen Zuidema (31) en Suzanne van Eijk (31) deze week naar Hart van Zuid. Vandaag gingen de deuren voor het eerst open en veel nieuwsgierige voorbijgangers steken hun hoofd even naar binnen.

Foto's: indebuurt.nl

Active Fit

Jeroen en Suzanne runnen samen Active Fit, een sportcentrum waar mensen kunnen fitnessen, groepslessen kunnen volgen of mee kunnen doen aan een leefstijltraject. Het stel zit midden in de verhuizing van de Spadelaan naar de Adelaarslaan wanneer sportscholen plots groen licht krijgen om niet 1 september, maar 1 juli open te gaan. “Anderhalf week,” zegt Suzanne. “Zolang hadden we de tijd om de nieuwe locatie in te richten.” Met wat slaapgebrek en heel veel hulp van familie en vrienden is het gelukt.

Er moet duidelijk nog veel gebeuren, maar er wordt al gesport. “De eerste apparaten zijn vanaf vandaag in gebruik. Boven is voorlopig het cardiogedeelte. Achterin komen fysiotherapie-ruimtes en een winkeltje met sportproducten. Beneden is voor nu het krachthok met gewichten. We beginnen ook weer met de groepslessen.”

Active Fit
Foto: indebuurt.nl

Buitenruimte

Bij het pand hoort een buitenterrein waar straks ook vaste trainingen gegeven gaan worden. Suzanne: “Op de Spadelaan hadden we dat ook. Tijdens corona gebruikten we het om buiten te kunnen sporten en veel mensen vroegen of dat niet altijd kon. Dat gaan we dus doen.”

“Het is heel fijn dat we hier zitten,” zegt Jeroen, “want aan de Spadelaan hadden we niet genoeg ruimte om de anderhalf meter te kunnen waarborgen.”

Grote plannen

Aan ruimte geen gebrek in het nieuwe pand. Het gebouw, waar hiervoor een sportschool en bank hebben gezeten, is ruim 3000 m2 groot. Terwijl Suzanne de ene na de andere kelderruimte laat zien legt ze uit wat de plannen zijn. “We hebben nu drie keer zoveel ruimte, dus we kunnen veel meer apparatuur kwijt. We gaan de buitenplaats inrichten met speciale buitenapparaten. Verder willen we een afgeschermde ruimte speciaal voor vrouwen maken, waar vrouwen ongestoord kunnen sporten. En kijk,” onderin het pand, tussen de betonnen pilaren en kale muren wijst ze een lege ruimte van 200 meter lang aan. “Dit is toch perfect voor een hardloopbaan.”

Voorlopig wordt er dus nog hard doorgewerkt. “1 september moet alles af zijn, dan gaan we de opening alsnog echt vieren.”


Meer over Active Fit SportCenter ontdekken?

Active Fit SportCenter sportscholen

Geopend08:00 - 22:30

Adelaarslaan 209, Apeldoorn

Bekijk meer:sportscholen

Lees ook:

Sauna

Deze sauna’s in en rond Apeldoorn zijn weer open!

Een geluksmomentje voor iedereen die heel erg toe was aan een dagje ontspanning! Vanaf 1 juli 2020 m...
IJssalon BackWERK

Nieuwe ijssalon in het centrum: kijk mee hoe Italiaans ijs gemaakt wordt

Een nieuwe ijssalon in het centrum van Apeldoorn om uit te proberen! Bakkerij-café BackWERK opende d...
Figuura EMS

EMS-therapie: hier krijgen je spieren een mega workout zonder dat je beweegt

Toen Cristina Nestelaar, eigenaar van Figuura Apeldoorn, besefte dat ze haar infraroodapparatuur voo...
Efes doner house

Nieuwe döner-kebabzaak op de Mheen: Efes Döner House keert terug!

Na negen maanden afwezigheid begonnen de handen van Sevinc Çakmak weer te jeuken. Op donderdag 2 jul...
zomer terras kaldi martins

Versoepelde maatregelen: dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Apeldoorn

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld. Zelfs nog meer dan o...
  • Wil jij een 'Nieuw in Apeldoorn' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Apeldoorn.

adv.