Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van breakdance tot ballet: Joji Na – School of Arts maakt van ieder kind een danser

Aangeboden door Tim Koldenhof Producties 18 oktober 2019

De jeugdvrienden Tim Koldenhof en Joji Na begonnen tien jaar geleden hun bedrijf Tim Koldenhof Producties (TKP). Vanwege de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt zijn er nu twee afdelingen Joji Na School of Arts en Tim Koldenhof Events. Inmiddels zijn de hoog aangeschreven vooropleiding van de theaterschool en de danslessen voor de allerjongsten niet meer weg te denken uit Apeldoorn. Wij vroegen twee leerlingen welke lessen zij volgen én wat ze er zo leuk aan vinden:

Breakdance – mentaliteit

Benjamin is 16 en volgt al voor het negende jaar lessen breakdance. Als we de moves van Benjamin zien, doet ons dat letterlijk duizelen. Wat hij het allerleukst vindt aan breakdance? “De breakdance- mentaliteit. En met name de fysieke kracht. Ik kan hier vrij trainen en kijken waar mijn max is en dat spreekt mij aan.”

Of Benjamin later wat met breakdance wil doen? “Jazeker”, zegt hij. “Vooral met de combinatie breakdance en andere stijlen. Ik beoefen nog meer stijlen, maar mijn hart ligt bij breakdance.” Wat zijn favoriete move is, vindt hij moeilijk om te zeggen. “De ene move is fijn door de kracht, de ander om het zwaaien en de flits.” Wij zijn in ieder geval erg onder de indruk van de moves en fysieke kracht van Benjamin! Hij gaat los in verschillende onderdelen en dat is fantastisch om te zien.

Muisje onder de voet

Cato (8) oefent de wals-pasjes van ballet wel eens in haar slaapkamer, maar het liefst is ze gewoon bij de balletlessen van Joji Na – School of Arts. Cato volgt alweer bijna twee jaar balletlessen. Momenteel heeft ze les van juf Nina. Als we Cato horen praten over een muisje onder haar voet, vragen we wat ze daarmee bedoelt. Ze wijst naar een kuiltje onder haar voet. “Wij doen altijd of daar een muisje of een hamstertje in zit”, vertelt Cato. “Omdat je niet op dat stukje mag staan.”

Cato vindt van alle passen die ze tijdens de lessen leert de ‘walspas’ het leukst. Voor deze pas dansen de ballerina’s diagonaal van de ene hoek van de zaal naar de andere hoek. Ook op haar kamer oefent Cato deze pasjes wel eens, maar dan kan ze er maar vijf achter elkaar doen. Of ze later ook ballerina wil worden? “Ja hoor”, zegt ze. Een echte balletvoorstelling heeft ze nog niet gezien, maar dat zou ze best een keer willen.

Boypower

Een nieuwe seizoen betekent bij TKP ook een splinternieuw lesaanbod om uit te kiezen. Zo kunnen stoere jongens vanaf een jaar of 6 na de herfstvakantie op donderdag 31 oktober beginnen met een cursus Boypower 6+. Tijdens deze lessen komen breakdance, kracht en conditie aan bod. Een gave cursus waarin de jongens zeker hun energie kwijt kunnen! De lessen zijn elke donderdag van 18.00 tot 19.00 uur in de gymzaal aan de Buys Ballotstraat 78.

Aanbod

Van peuters die super energiek door hun peuter- en kleuterdanslessen stuiteren, tot gedreven tieners die een vooropleiding volgen in voorbereiding op een musicalopleiding of toneelschool: voor iedereen is er een passende les te vinden bij de theaterschool. Het volledige lesaanbod voor 2019/2020 vind je hier. Wil je weten of het mogelijk is in te stromen in een reeks, of wil je op de hoogte gehouden worden over het aanbod? Mail dan even naar [email protected]

Lees ook:

Tim Koldenhof en Joji Na

Tien jaar Tim Koldenhof Producties: ‘Een nieuwe naam geeft ons de kans om volledig te ontplooien’

Tim Koldenhof en Joji Na begonnen Tim Koldenhof Producties (TKP) tien jaar geleden met een handjevol...

Meer over Tim Koldenhof Producties ontdekken?

Tim Koldenhof Producties entertainment

Geopend08:30 - 21:30

Vlijtseweg 140, Apeldoorn

Bekijk meer:entertainment

adv.