Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Keety Zoeten van PureMotion: ‘Iedereen sport op zijn eigen niveau en binnen zijn eigen grenzen’

Aangeboden door Bewegingsstudio PureMotion 31 augustus 2019

Vind je het lastig om jezelf aan het sporten te krijgen? En om vervolgens in beweging te blijven? Je bent niet de enige. Maar of je nu jong of oud bent, lichamelijke problemen hebt, zwanger bent of gewoon een knetterdrukke agenda hebt; bewegingscoach Keety Zoeten (42) van PureMotion helpt je met haar laagdrempelige sportlessen weer plezier krijgen in bewegen. 

Mindfulness, maar dan in beweging

Bij PureMotion kun je terecht voor lessen dansconditie, pilates en yoga. Met haar ervaring als oefentherapeut en na bijna 25 jaar les geven weet Keety precies hoe ze mensen motiveert en begeleidt. “Dansconditie verbetert op een leuke manier je uithoudingsvermogen en geeft weer beweegplezier. Pilates versterkt je rug, buik en andere lichaamsdelen. En bij yoga gaat het om de combinatie van inspanning en ontspanning.”

In alle lessen werk je aan lichaamsbewustzijn en is het doel om je hoofd lekker leeg te maken. “Tussendoor doen we korte meditatie- en ademhalingsoefeningen om je concentratie te bevorderen. Tijdens de oefeningen help ik je er met je aandacht bij te blijven en niet aan allerlei andere dingen te denken of af te dwalen. Dit is mindfulness, maar dan in beweging.”

In beweging komen en blijven

Het is niet altijd makkelijk om de eerste stappen te zetten om in beweging te komen en te blijven. Keety weet dit en maakt het je zo makkelijk mogelijk. Zodat je er beetje bij beetje achterkomt dat beweging, ondanks lichamelijke klachten en drukke agenda’s, ook voor jou mogelijk is. “Wat ik vaak terugkrijg van mijn klanten is dat ze weer plezier krijgen in sporten. Ik vind het belangrijk om mensen te leren bewust te bewegen. Iedereen moet zich veilig voelen in mijn lessen, dus iedereen sport op zijn eigen niveau en binnen zijn eigen grenzen.”

Zo ging Elise (56) bijvoorbeeld de uitdaging met frisse tegenzin aan, om er bij PureMotion achter te komen dat sporten ook gewoon fijn kan zijn. “Ik hield nooit zo van sporten, maar ik vind Keety’s lessen super leuk. Ik kom dus ook alleen niet als het écht niet anders kan. Van dansen word ik vrolijk en de pilateslessen zijn goed voor de spieren.”

Weinig tijd? Ook dan sporten!

Omdat sporten niet altijd even makkelijk past in een druk leven, kun je bij PureMotion kiezen voor een in Apeldoorn unieke optie: volg een deel van je lessen gewoon thuis, wanneer het jou uitkomt. In dit ‘abonnement plus’ vul je een wekelijkse groepsles in de bewegingsstudio aan met oefeningen die je thuis op een geschikt moment doet. Eén keer per maand ontvang je van Keety een werkboekje met mentale uitdagingen voor je persoonlijke ontwikkeling, en video’s en audio’s met laagdrempelige, lichamelijke oefeningen.

‘Na de les kom ik altijd weer met een voldaan gevoel thuis!’

Ook aan de uitpuilende agenda’s van (werkende) moeders is gedacht. “Ikzelf, oefentherapeut en moeder van een zoontje van drie, weet hoe belangrijk het is om voor, tijdens en na je zwangerschap te blijven bewegen. Ten eerste zodat je na de bevalling beter herstelt, maar ook om na de bevalling weer conditie en kracht op te bouwen.” Daarnaast is een sportmoment tussen alle bedrijven door natuurlijk een heerlijk momentje voor jezelf. Maar ook een manier om met andere moeders in contact te komen en nieuwe ervaringen te delen!

Dat merkte ook Aline (47), een van Keety’s vaste klanten: “Ik denk dat ik al ruim 10 jaar lessen volg bij Keety. In eerste instantie vond ik het belangrijk dat ik na de geboorte van mij twee kinderen weer een beetje in beweging kwam. Nu ik wat ouder word merk ik hoe belangrijk het voor mijn lijf is dat ik regelmatig blijf bewegen. Na de les kom ik altijd weer met een voldaan gevoel thuis!”

Gratis sporten in september

Wil jij ook graag weer beginnen met bewegen en soepeler in je lijf komen te zitten? Volg dan een gratis proefles en ontdek wat PureMotion voor jou kan doen. Nog mooier: nieuwe leden sporten in 2019 de hele maand september gratis bij PureMotion!

Lees ook: 

praktijk PureMotion

Keety Zoeten van PureMotion: “Zo mooi wat beweging met mensen kan doen”

Of het nu een yogapose, een pilatesstap of een dansmove is; Keety Zoeten (41) van bewegingspraktijk ...
praktijk PureMotion

Eerste bewegingsstudio in Apeldoorn waar je ook online lessen kunt volgen!

Met haar lessen dansconditie, yoga en pilates krijgt sportdocent Keety Zoeten mensen moeiteloos weer...
praktijk PureMotion

Voor alle moeders: een momentje voor jezelf terwijl je aan je lichaam werkt

Als iemand weet hoe ze jonge (bijna-)moeders in beweging krijgt en houdt, is het Keety Zoeten van be...
praktijk PureMotion

Deze vier vrouwen ontdekten door PureMotion wat beweging kan doen

'Zitten is het nieuwe roken', weten we nu. Daarom helpt Keety Zoeten (41) van PureMotion vrouwen sta...

Meer over Bewegingsstudio PureMotion ontdekken?

Bewegingsstudio PureMotion

Vandaag gesloten

Lage Kamp 10, Apeldoorn

adv.