Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Keety van PureMotion geeft live online dans-, yoga- en pilateslessen

Aangeboden door Bewegingsstudio PureMotion 11 april 2020

Merk jij ook dat al dat stilzitten thuis niet goed is voor je lichaam én je humeur? Keety Zoeten van Bewegingsstudio PureMotion geeft tijdens de coronaperiode interactieve online dans-, yoga- en pilateslessen. Haar doel? In beweging blijven, vooral als je nu veel zit, je conditie bijhouden en spierkracht opbouwen, en een fijn moment creëren om uít je hoofd en ín je lichaam te komen.

Livestream lessen

Of je nu elke dag naar je werk moet om de zorg in Apeldoorn draaiende te houden, of de hele dag stilzit in je tijdelijke thuiskantoor: met de nieuwe livestream lessen van PureMotion kun je je op vier momenten in de week bij de groep aansluiten om je lichaam aan het werk te zetten en je geest heerlijk te ontspannen.

Het enige wat je nodig hebt is een yogamatje en een laptop waarop je de les kunt volgen. “En het kan echt overal in huis,” zegt Keety. “We blijven binnen een cirkel van maximaal anderhalf meter. Ik geef de lessen vanuit mijn slaapkamer, maar ik heb ook mensen in de keuken zien staan.”

Conditie, spieropbouw én ontspanning

Keety geeft met haar bewegingsstudio PureMotion al jaren les in combinaties van yoga, dansconditie en pilates. Toen het coronavirus het onmogelijk maakte om in de studio te sporten, moest ze iets anders verzinnen. “Ik kan natuurlijk filmpjes opnemen zodat mensen thuis aan de slag kunnen, maar ik wilde meer. Ik wil de deelnemers kunnen zien en met ze kunnen praten, zodat ze om feedback kunnen vragen.”

Daarom ging Keety voor het eerst live lessen geven via een videoverbinding. “Ik combineer mijn drie lesonderdelen nu in lessen van een uur. De conditie verbeteren door middel van simpele danspassen, yoga om uit je hoofd en in je lichaam te komen, pilates voor de spieropbouw.  Zodra ik de muziek aanzet begint de les en kunnen mensen thuis meedoen.”

Krijg hieronder vast een indruk van de veelzijdige lessen van PureMotion:

Interactief én in een groep

Het voordeel van de live lessen is natuurlijk dat je er niet alleen voor staat. “Je hebt toch het gevoel dat je in een groep bent. Voor en na de lessen stellen mensen hun vragen of kletsen we even na. Het voelt echt als een normale les.”

Tegelijk vraagt de online les wel wat meer bewustwording van de deelnemers. “Ik kan nu niet precies zien wat mensen doen, dus ik vraag hen om bewuster te bewegen. Je moet zelf aanvoelen wat de oefeningen met je doen. Vraag je eens af, ‘hoe is het nou eigenlijk met mijn lichaam’.” Tijdens de les en via de mail kun je om tips vragen en biedt Keety de persoonlijke begeleiding die ze normaal ook geeft.

Stok achter de deur

“Deze nieuwe manier van lesgeven geeft mensen de vrijheid om te doen wat ze willen. Heb je geen zin om te dansen? Dan begin je toch tien minuten later en sluit je aan bij het yogagedeelte. Je kunt als je wil je camera en microfoon ook uitzetten of zelfs halverwege stoppen. Tegelijk is het wel een stok achter de deur, want je hebt vaste momenten in de week dat je klaar moet zitten en je weet dat de rest er dan ook is.”

Naast de live sportlessen stuurt Keety video’s naar haar klanten om op een eigen moment thuis aan de slag te gaan.

Dansend naar de dierentuin! Foto: Bewegingsstudio PureMotion

DansYoga voor kids

Zitten jouw kinderen in de onderbouw of middenbouw van de basisschool en wil je ze ook op een leuke manier hun energie laten wegdansen en -springen?

Laat ze meegaan naar de dierentuin tijdens Keety’s DansYoga voor kids. Iedere dinsdag en vrijdag om 11 uur neemt Keety aan de hand van een kinderboek de kinderen (en ouders) mee langs alle dieren. Tijdens de les gaan kinderen dansend naar de dierentuin, waar ze leren lopen, krioelen, springen en kruipen als de dieren die ze tegenkomen. “Ik heb kinderen én ouders al zien lopen als een beer en rollen als een worm. De les duurt elke keer een half uurtje en je kunt hem gewoon in de woonkamer doen!”

Lessen volgen

Klaar om fit en sterk deze crisis uit te zitten? Pak je matje en je laptop en sluit lekker aan! Je bent altijd welkom om een proefles mee te doen. Meld je aan door een mail te sturen naar [email protected], dan legt Keety uit hoe je de les via Zoom in je eigen woonkamer kunt volgen!

Lestijden volwassenen:

  • Maandagavond, 19.30 uur
  • Dinsdagochtend, 9.30 uur
  • Woensdagavond, 19.30 uur
  • Vrijdagochtend, 9.30 uur

Lestijden kinderen (gratis!): 

  • Dinsdagochtend, 11.00 uur
  • Vrijdagochtend, 11.00 uur


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bewegingsstudio PureMotion. Meer over Bewegingsstudio PureMotion ontdekken?

Bewegingsstudio PureMotion


Gesloten09:00 - 13:30

Lage Kamp 10, Apeldoorn

adv.