Keety geeft losse dansconditie-, yoga- en pilateslessen om de zomer te overbruggen

Aangeboden door Bewegingsstudio PureMotion 4 juli 2019

Zelfs de zomervakantie is geen excuus meer om te stoppen met sporten! Het is juist belangrijk om tijdens een onregelmatige periode het sportritme vast te houden, zegt bewegingscoach Keety Zoeten. In haar studio PureMotion biedt ze daarom deze zomer alle vrouwen de mogelijkheid om losse lessen te volgen. 

“Als je een paar weken niets doet aan sport,” legt Keety uit, “dan verlies je heel snel conditie en spierkracht.” Al het harde werk de afgelopen maanden voor niks dus. En dat maakt het na de vakantie natuurlijk extra moeilijk om van de bank te komen.

Maar we gaan op vakantie, hebben de kinderen thuis, moeten barbecueën en naar het strand, horen we je verzuchten. “Juist doordat je in de vakantieweken een ander ritme hebt, is het fijn om een sportmoment in te blijven plannen. Om toch even bewust aan je lichaam te werken.”

“Dit is mindfulness, maar dan in beweging”

Bewust in beweging

Want daar draait het om tijdens de dansconditie-, pilates- en yogalessen bij PureMotion: bewust in beweging zijn. “Ik probeer je er met je volledige aandacht bij te houden, zodat je je eigen lichaam en grenzen goed leert kennen en echt iets kan opbouwen.”

Elke sportles bij Keety bestaat uit een goede opbouw, waardoor je zelf kan bepalen tot hoever je gaat. “Tussendoor doen we korte meditatie- en ademhalingsoefeningen om je concentratie te bevorderen. Tijdens de oefeningen help ik je er met je aandacht bij te blijven en niet aan allerlei andere dingen te denken of af te dwalen. Dit is mindfulness, maar dan in beweging.”

Aan het eind van de les sluit Keety af met een korte of lange ontspanningsoefening, zodat je kan navoelen wat het bewegen voor je heeft gedaan. Je gaat met een leeg hoofd en een fit gevoel naar huis. “Kom je vaker, dan zul je merken dat je houding verbetert, je meer spierkracht en flexibiliteit ontwikkelt, je coördinatie verbetert en je in het dagelijks leven bewuster bent van je lichaam en geest. Naast de lessen in de studio kan ik je ook helpen om thuis te gaan oefenen met behulp van video’s en audio’s. Tijdens het zomerrooster mag je dat gratis uitproberen.”

praktijk PureMotion

Losse zomerlessen

Wil je op een laagdrempelige en gezellige manier deze zomer blijven bewegen? Gedurende het zomerrooster, van 15 juli tot en met 30 augustus, kun je bij PureMotion losse lessen volgen voor €5 per keer. Kom je vaker, dan is de vijfde les gratis. Kom gewoon langs, je hoeft je niet aan te melden. Neem voor meer informatie over het rooster en de lessen contact op met Keety door een mailtje te sturen of te bellen naar 06-10345262.

Op het rooster staan combinatielessen dansconditie, pilates en yoga. “Dansen draagt bij aan het plezier in bewegen, pilates verbetert je houding en yoga zorgt voor meer aandacht voor je lichaam. Zo ga je dus precies tegen de effecten van weinig bewegen in.” In overleg is het ook mogelijk om een deel van de les te volgen.

Over Keety

Keety is oefentherapeut, dansdocent en coach. “Ik geef al ruim 20 jaar les en ik vind het altijd heerlijk om in de zomervakantie door te gaan met bewegen. Het geeft plezier en meer verbinding met mijn klanten. We gaan bijvoorbeeld een keer samen wandelen en een beach yogales volgen bij stadsstrand Soap!”

Lees ook: 

praktijk PureMotion

Keety Zoeten van PureMotion: “Zo mooi wat beweging met mensen kan doen”

Of het nu een yogapose, een pilatesstap of een dansmove is; Keety Zoeten (41) van bewegingspraktijk ...
praktijk PureMotion

Deze vier vrouwen ontdekten door PureMotion wat beweging kan doen

'Zitten is het nieuwe roken', weten we nu. Daarom helpt Keety Zoeten (41) van PureMotion vrouwen sta...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bewegingsstudio PureMotion. Meer over Bewegingsstudio PureMotion ontdekken?

Bewegingsstudio PureMotion yoga

Gesloten18:30 - 21:30

Lage Kamp 10, Apeldoorn

Bekijk meer:yoga

adv.