Ilja van Spaan Personal Training: “We selecteren alleen deelnemers die open staan voor een enorme verandering”

Aangeboden door Spaan Personal Training 24 april 2019

Personal trainers Ilja (33) en Samantha ‘Sam’ (35) Spaan hebben samen een totaal nieuw programma opgezet voor mensen die in drie maanden tijd 10 tot 15 kilo willen afvallen. Maar Unstoppable is niet voor luie mensen; je gaat naast sporten ook aan de slag met voeding en Ilja en Samantha verwachten meer dan 100% inzet. En o ja, je springt eerst nog even uit een vliegtuig.

Niet te stoppen

Unstoppable is een drie maanden durend programma voor mensen die tien tot vijftien kilo af willen vallen en lekkerder in hun vel willen zitten. “Voor mannen en vrouwen die het roer helemaal om willen gooien, die vinden dat er echt iets moet gebeuren.”

Met jaren ervaring en kennis als personal trainers ontwikkelden Sam en Ilja een intensief programma dat niet alleen je lichaam, maar ook je leven gaat veranderen. “Het is best wel heftig, dus we willen alleen mensen die er vol voor willen gaan. We selecteren alleen deelnemers die open staan voor een enorme verandering en bereid zijn ervoor te werken.”

Spaan Personal Training

Sprong in het diepe

Maar voordat je aan je lichaam gaat werken leggen Ilja en Sam je eerst een mentale uitdaging voor. Je wordt verwacht op vliegveld Teuge, neemt plaats in een vliegtuig en springt hoog boven Apeldoorn er weer uit in een tandem-skydivesprong. Say what??

“Toen we het programma hadden uitgewerkt dacht ik, er moet nog iets bij,” legt Ilja uit. “Iets waardoor je vanaf dag één je grenzen verlegt. We zien veel angst bij mensen die met het programma beginnen om uit hun comfortzone te komen. Dus we willen eerst werken aan een andere mindset. Door letterlijk een sprong in het diepe te wagen denk je ‘holy shit, ik ben dingen aan het doen die ik nog nooit heb gedaan’.”

“Het geeft heel veel energie om met zulke gemotiveerde mensen te werken”

Groot respect dus dat iedereen die nu aan het programma meedoet het heeft gedaan. “En iedereen vond het waanzinnig gaaf. Hoe vet ook als je de foto’s en filmpjes aan je vrienden kan laten zien? Als iemand bij de start van het programma nog te zwaar is om te skydiven, dan bewaren we dit voor later. Dan is het echt een beloning voor je harde werken.”

Spaan Personal Training

Sportprogramma

Heb je de vuurdoop achter de rug, dan mag je je mouwen gaan opstropen. Sam: “Iedereen krijgt tenminste één uur personal training en één uur groepstraining per week. Elke maand hebben we daarnaast een nieuwe challenge via onze app, waar iedereen aan meedoet. Nu is dat bijvoorbeeld om allemaal elke dag 8000 stappen te zetten. Halen we dat als groep, dan gaan we wat leuks doen.”

Door het aanmoedigende contact met je mede-unstoppables én het oneindige enthousiasme van de twee Spaans is het moeilijk om niet gemotiveerd te blijven. “Tijdens het trainen werken we aan je kracht en conditie. Daarbij kijk ik altijd wat iemand aankan. Als je heel lang niet hebt gesport en je weegt 120 kilo, laten we je niet springen op een hoog blok. Dan pakken we eerst het lage blok en begin je met stappen. De volgende keer proberen we het hoge blok, de keer daarna pakken we er een gewichtje bij. Ook tijdens de groepslessen kijken we per persoon. De een kan een zwaardere kettlebell proberen dan de ander.”

Voedingsplan

Naast sporten krijg je een persoonlijk voedingsplan per dag mee. “Iedereen wordt gemeten en gewogen,” zegt Sam. “Daarna maken we een voedingsplan op maat, waarin we rekening houden met intoleranties en allergieën of als je vegetariër of veganist bent. Het is megabelangrijk dat je voeding on point is en dat het haalbaar is. Daarom kijken we elke week hoe het gaat en kunnen we het aanpassen.”

Spaan Personal Training

Inschrijven

Het unstoppable-programma heeft drie startmomenten per jaar. In januari is de eerste groep gestart, in april de tweede en in september begint de derde groep. “De reacties zijn tot nu toe heel postitief,” zegt Sam. “Deelnemers zijn heel blij met de motivatie die we geven en met de resultaten die ze halen.”

Maar ook Sam en Ilja zelf zijn heel blij met hun nieuwe programma. “Je ziet zo snel en zo veel resultaat, dat is echt heel gaaf,” zegt Ilja. “Het geeft heel veel energie om met zulke gemotiveerde mensen te werken.” Wil je meer weten of je aanmelden voor een intakegesprek? Lees hier verder en meld je aan!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Spaan Personal Training. Meer over Spaan Personal Training ontdekken?

Spaan Personal Training sportscholen

Vandaag gesloten

Laan van de Maagd 97, Apeldoorn

Bekijk meer:sportscholen

adv.