Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

EMS-therapie: hier krijgen je spieren een mega workout zonder dat je beweegt

Aangeboden door Figuura Apeldoorn 17 juni 2020

Toen Cristina Nestelaar, eigenaar van Figuura Apeldoorn, besefte dat ze haar infraroodapparatuur voorlopig niet kan gebruiken om klanten binnen te laten sporten bedacht ze iets anders: EMS-therapie. Inmiddels zijn eigenlijk al haar vaste klanten al om. 

Veel kan nog wel bij Figuura. De ontspannende infraroodtunnel staat gewoon aan. Klanten staan in de rij voor een cryobehandeling of een bodywrapping, maar de infraroodcabines en de infraroodfiets staan er stilletjes bij. Op en in deze apparaten moet je namelijk bewegen en dat mag door de huidige coronamaatregelen nog niet.

Hoe bouw je dan spierkracht op? En hoe krijg je dan die strakke huid waarmee je van plan was over het strand te paraderen deze zomer? De combinatie EMS-therapie met een sessie compressietherapie blijkt de perfecte vervanging.

Elektrische spierstimulatie

Cristina nodigde ons uit om het zelf te proberen. EMS staat voor electrical muscle stimulation (elektrische spierstimulatie). “Als je sport sturen je hersenen elektrische impulsen naar je spieren om je te laten bewegen,” legt Cristina uit terwijl ze ons de EMS-ruimte laat zien met een ligtafel en apparaat.

In je ondergoed neem je plaats op de ligbank, waarna Cristina (met mondkapje) banden om je buik en bovenbenen bevestigt. “Dit is de standaard behandeling, maar als je andere specifieke zones wil trainen – je armen of billen bijvoorbeeld – dan kan dat ook.”

Lig je goed? Dan brengt ze de elektrische pads tussen de banden en je huid aan. “Deze pads imiteren de elektrische impulsen die je spieren doen aanspannen. Door de juiste stroomsterkte wordt de spier dus actief, zonder dat je bewust beweegt.”

Foto's: Figuura

Voelt als sporten

Het apparaat gaat aan en langzaam voert Cristina de intensiteit op. Zit je op standje 5 en heb je net als wij al maanden stilgezeten? Dan voel je dat je spieren behoorlijk aan het werk worden gezet. In golven spannen je spieren aan en ontspan je weer. Alsof je een intense serie sit-ups doet, maar dan zonder een vinger te verroeren.

“Zoals je merkt doet het geen pijn,” legt Cristina uit, “maar je voelt zeker wel dat je spieren werken. Het traint je spieren, verhoogt de vetverbranding en helpt de stofwisseling en doorbloeding in je lichaam. Hierdoor heeft het ook een zichtbaar effect op je huid. Deze wordt strakker, steviger en cellulite vermindert.”

‘Vooral bij de benen zien mijn klanten een groot verschil’

Cooling down

“De eerste vaste klanten hebben nu zo’n acht sessies gehad, bij hen zie je duidelijk de eerste resultaten. We krijgen hele positieve reacties en hebben van ’s ochtends tot ’s middags boekingen voor de EMS-therapie. Sommigen geven nu al aan dat ze ook na corona liever dit blijven doen dan de infraroodtraining die ze eerst deden.”

Een behandeling met het EMS-apparaat duurt 25 minuten. Hoe langer je ligt, hoe minder intens de spieraanspanningen voelen. Het programma wisselt, de golven komen elke paar minuten met andere intervallen en een ander tempo. Aan het eind volgt een hele prettige cooling down die eigenlijk meer als een massage voelt.

Ben je klaar, dan voelt het alsof je net een goede workout hebt gedaan en heel tevreden met jezelf mag zijn. En het mooiste komt nog. Want om de EMS-therapie optimaal te laten werken raadt Cristina aansluitend een behandeling compressietherapie aan.

Figuura EMS
Cristina voor de ingang van haar sport- en afslankstudio. Foto: indebuurt.nl

Compressietherapie

Trek je kleren weer aan, want het is tijd voor de volgende behandeling. In de volgende ruimte laat Cristina je je benen in een compressiepak steken. Dit pak ritst ze tot je buik dicht. Pak een tijdschrift of sluit je ogen, want dit is pure ontspanning.

In golven oefent het pak druk op je lichaam uit, van je voeten, over je benen en billen naar je middel. Een intensieve massage dus. “Het lymfedrainagesysteem zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam via je lymfestroom worden weggevoerd. Verder helpt het je lichaam aan een betere doorbloeding, waardoor het cellulite tegengaat. Vooral bij de benen zien mijn klanten zelf een groot verschil na een aantal behandelingen.” Na de compressietherapie is het belangrijk dat je veel drinkt en de afvalstoffen uitplast. Met een heerlijk uitgerust en voldaan gevoel stap je weer naar buiten. En de volgende dagen?

Zelf proberen: introductie-actie!

Benieuwd of de combinatie EMS-therapie en compressietherapie jou kan helpen om af te slanken, spierkracht op te bouwen en strakker in je huid te komen zitten? Maak dan gebruik van de  volgende actie.

Voor acht EMS-behandelingen betaal je nu €199 in plaats van €312. Wil je ook acht keer de combinatie met compressietherapie? Dan betaal je nu maar €299 in plaats van €544. Bel of stuur een mailtje om gebruik te maken van de aanbieding.



Deze bijdrage wordt je aangeboden door Figuura Apeldoorn. Meer over Figuura Apeldoorn ontdekken?

Figuura Apeldoorn

beauty en wellness

Gesloten08:30 - 14:00

John F. Kennedylaan 32, Apeldoorn

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.