Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

EK Baanwielrennen 2019 Apeldoorn: juich onze kampioenen naar de Olympische Spelen in Tokio!

Aangeboden door 2019 UEC EK Baanwielrennen 1 oktober 2019

Dat Apeldoorn en topsport goed samengaan wisten we. Maak je dus vast op voor het sensationele Europees Kampioenschap Baanwielrennen dat van 16 tot en met 20 oktober 2019 in Omnisport wordt gehouden. Een bijzonder spannend toernooi, want het EK Baanwielrennen is voor wielrenners een belangrijke tussenstop op weg naar de Olympische Spelen 2020 in Tokio.

EK Baanwielrennen
Foto: Libéma Profcycling

Wereldkampioenen

Omdat het EK Baanwielrennen in Apeldoorn een belangrijk kwalificatiemoment is voor de Olympische Spelen van Tokio, wemelt het in onze stad straks van de wereldkampioenen en waanzinnige talenten. Van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober 2019 komt iedereen die er toe doet in het baanwielrennen naar Apeldoorn om zich te bewijzen op de baan. Gaaf!

Voor de Nederlandse baantoppers extra bijzonder, omdat zij op de baan in Omnisport al ontelbaar veel rondjes reden, sprintjes trokken en zo succesvol waren bij het wereldkampioenschap in 2018. Apeldoornse wereldtitelhouders Harrie Lavreysen, Matthijs Büchli en Jeffrey Hoogland spelen een bijzondere thuiswedstrijd en worden vergezeld door wereldkampioenen Kirsten Wild, Roy van den Berg, Jan-Willem van Schip en Amy Pieters.

Programma

Wat je kunt verwachten? Woensdag 16 oktober zie je de Nederlandse wereldkampioenen op de teamsprint in actie. Op donderdag 17 oktober zijn in de voorronden van de sprint onder anderen wereldkampioen Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland te zien. Vrijdag 18 oktober wordt het sprinttoernooi bij de mannen en vrouwen beslist. Ook rijden de heren en dames het omnium (een combinatieklassement). Op het laatste onderdeel is Kirsten Wild draagster van de regenboogtrui.

Zaterdag 19 oktober is de dag van het keirintoernooi voor mannen en vrouwen, de individuele achtervolging en de puntenkoers. Reserveer de zondag om onder andere de spectaculaire koppelkoersen te zien. Amy Pieters en Kirsten Wild veroverden op dat onderdeel eerder dit jaar al de wereldtitel. Het volledige programma voor het EK vind je hier.

Maar er is meer

Wie al eens naar een baanwielrenkampioenschap geweest is weet dat dit voor toeschouwers één groot feest is. Jong, oud, wielerfans en nieuwsgierige sportliefhebbers, een bonte verzameling juichende mensen vult de tribunes van de arena.

EK Baanwielrennen
Foto: Libéma Profcycling

Maar rondom de wedstrijden is meer te zien en doen. Tijdens het EK vind je onder andere promostands in Omnisport. Op het Decathlon spelplein kunnen kinderen zich uitleven met allerlei toffe spelletjes. Fiets bijvoorbeeld je eigen smoothie bij elkaar!

Tickets kopen

Wil jij je helden ook zien strijden? De sfeer proeven tijdens een sportevenement van dit formaat? Doen! Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €15 en bestel je hier voordelig online. Je hebt ook de mogelijkheid een passe-partout voor drie of vijf te dagen te kopen.

Kaarten zijn, zolang de voorraad strekt, tijdens de wedstrijddagen ook te koop aan de kassa van Omnisport Apeldoorn. Je betaalt dan een toeslag van €2,50 per ticket.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door 2019 UEC EK Baanwielrennen. Meer over 2019 UEC EK Baanwielrennen ontdekken?

2019 UEC EK Baanwielrennen sport en bewegen

De Voorwaarts 55, Apeldoorn

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.