Dit wil je weten over het EK Beachvolleybal 2018 in Apeldoorn

Door Natalie Polman 5 juli 2018

Of je nu wel of niet iets hebt met zand, volleybal of überhaupt sport: dit wil wil je weten over het EK Beachvolleybal 2018 in Apeldoorn.

Praktisch

 • Het EK Beachvolleybal vindt plaats van zondag 15 juli tot en met zaterdag 21 juli 2018 op het Apeldoornse Marktplein (naast de drie steden Utrecht, Rotterdam en Den Haag).
 • De opbouw van het tijdelijke wedstrijdstadion start op maandag 9 juli en duurt tot 14 juli.
 • Dat betekent dat de markten op dat plein vanaf die datum tijdelijk zullen verplaatsen.

Wil je erheen?

 • Voor tickets moet je hier zijn. De meeste tickets gaan weg voor prijzen vanaf €12,50.
 • De officiële opening is 15 juli om 18.30 uur, de eerste wedstrijd aansluitend om 19.45 uur.
 • Wil je naar de finales, dan zul je op 21 en 22 juli naar Den Haag moeten.

Beach in the city

Misschien heb je de banners her en der zien hangen: Beach in the city, dat betekent dat de strandsfeer zich letterlijk over de hele binnenstad zal verspreiden. Zie het programma hieronder:

Marktplein

 • Naast het veld in het stadion zullen er nóg twee beachvolleybalvelden op het Marktplein worden gecreëerd.
 • Op die velden wordt op donderdag 19 juli de finale van de Apeldoorn Business Beachvolleybal Competition gespeeld. Je hiervoor inschrijven met je bedrijf kan nog tot 10 juli.
 • Er komen foodtrucks, een dj-podium en op dinsdag 17, woensdag 18 & donderdag 19 juli een buitenschools activiteitenprogramma voor kinderen van de BSO’s in Apeldoorn (inschrijven hiervoor kan niet meer).
ek beachvolleybal
Plattegrond EK Beachvolleybal. © Gemeente Apeldoorn

Raadhuisplein

 • Het Raadhuisplein on the beach: diverse live-acts en lounge-dj’s zorgen voor de nodige ontspanning, maar je kunt hier wél gewoon de wedstrijden volgen op een groot scherm.

Gigant café

 • Het café van Gigant wordt in de week van het EK omgeturnd tot Venice Beach van de Veluwe. Met livemuziek, buitenfilms, pils, speciaalbier en hapjes.

Leienplein

 • Het Leienplein veranderd tijdens het toernooi in Leie’n del Sol waar je op vrijdag 20 juli terecht kunt voor een barbecue.

Beach Barretocht en Puzzeltocht

 • Puzzelaars kunnen de hele week meedoen aan de beach puzzeltocht. Tijdens de puzzeltocht in strandsfeer kom je meer te weten over Apeldoorn, leer je de leukste plekjes van Apeldoorn kennen én maak je kans op leuke prijzen.

cocktails

 • Cocktaildrinkers kunnen deelnemen aan de Beach Barretocht: The cocktail edition. Van donderdag 19 juli tot en met zaterdag 21 juli kun je tussen 19.00 uur en middernacht kun je door middel van het kopen van een ‘beach paspoort’ op verschillende locaties terecht voor een drankje. Dit kan variëren van een kleine cocktail, gin-tonic, cocktail ijsje, speciaal biertje of glas wijn. Daarnaast krijg je een strohoed en een kunststof kokosnoot-beker. Elke avond wordt afgesloten met een Beachparty in de Kapelstraat.

Win een strandfeestje

Kinderen tussen de 6 en 14 jaar kunnen een eigen strandfeestje winnen. Die vindt plaats op woensdagmiddag 18 juli van 12.00 tot 17.00 uur. De winnaar en zijn of haar vriendjes krijgen een lunch, doen spelletjes op het volleybalveld, gaan knutselen, doen mee aan een speurtocht én bezoeken een volleybalwedstrijd in het stadion.

Wat moet je daarvoor doen? Stuur of plaats een toffe foto van jou of jullie in beachsfeer voor dinsdag 10 juli. Sturen mag naar [email protected]. Woensdag 11 juli krijgt de winnaar bericht van de organisatie.

DELA EK Beachvolleybal 2018 sportverenigingen

Marktplein, Apeldoorn

Bekijk meer:sportverenigingen

adv.