Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Sprenkelaar weer open voor zwemles en banenzwemmen! Dit kun je verwachten:

Aangeboden door Zwembad de Sprenkelaar 27 mei 2020

De sauna’s, bubbelbaden en het peuterbad blijven nog even dicht, maar voor banenzwemmen en aquasportlessen kun je weer terecht bij zwembad De Sprenkelaar! Zo ziet zwemmen er in coronatijden uit:

De Sprenkelaar is de eerste maanden van de coronaperiode aardig goed doorgekomen. “Er is gelukkig niemand van het personeel ziek geworden,” vertelt zwembadmanager Etienne Stoltenkamp. “En nadat iedereen in eerste instantie thuis heeft gezeten zijn we met de mensen die wilden helpen aan de slag gegaan om het zwembad een opknapbeurt te geven.” Na flink wat schilderwerk en met een aantal nieuwe tegelwanden ligt de accommodatie er weer fris bij!

Toen de maatregelen langzaam maar zeker versoepeld werden staken Etienne en zijn team de koppen digitaal bij elkaar om alle mogelijke scenario’s in kaart te brengen. “We mochten, vrij onverwachts, op 11 mei weer open. Maar we hebben besloten om dat niet overhaast te doen. We wilden eerst alle protocollen tot in detail uit hebben gewerkt.” De eerste stap daarin is het oppakken van de zwemlessen, het banenzwemmen en de aquasportlessen.

Sprenkelaar weer open
De tijdelijke ingang is niet te missen. Foto: indebuurt.nl

 

Zwemlessen weer begonnen

Op maandag 25 mei zijn de eerste zwemlessen weer van start gegaan. Goed nieuws, want na al die weken rust staan zowel de kinderen als het personeel te springen om weer het water in te gaan.

“We hebben natuurlijk al die tijd wel contact gehad met de kinderen en ouders,” zegt Kitty Poppe, coördinator zwemonderwijs bij De Sprenkelaar. “Maar het is heel goed dat we met de groepen A, B en C weer aan de slag kunnen. We hebben alle ouders gebeld en instructiefilmpjes rondgemaild. Zo weten ouders precies welke route ze door het zwembad moeten lopen en hoe ze bijvoorbeeld zelf de kurkjes bij hun kind om kunnen doen.”

Het zwemonderwijs voor volwassenen ligt vooralsnog stil. Over een paar weken kijken Kitty en haar team hoe het gaat en of er ruimte is om meer lessen op te pakken. Houd hiervoor de website in de gaten.

Banenzwemmen van start

Vanaf dinsdag 2 juni ben je ook weer welkom om te komen banenzwemmen en aquasporten in De Sprenkelaar. Ook dit gebeurt in aangepaste vorm, dus houd rekening met het volgende: “Er is een aangepast openstellingsrooster,” legt Etienne uit. “Voor het banenzwemmen geldt dat je van te voren telefonisch een tijdslot reserveert. We kunnen namelijk maximaal 12 personen per half uur laten zwemmen.”

Hoe dat eruit ziet? Je kunt vanaf donderdagmiddag 28 mei bellen om een tijdslot te reserveren (055 – 366 2600). Op de website worden later deze week de precieze tijden bekend gemaakt. Vijf minuten voor aanvang arriveer je met je badkleding onder je gewone kleding aan. Vanaf de nieuwe ingang (duidelijk aangegeven op de gevel, niet te missen!) loop je de eenrichtingsroute naar het bad, waar je je omkleedt. Dan heb je het bad een half uur lang heerlijk bijna voor jezelf. Uitgezwommen? Je kunt helaas nog niet douchen na het zwemmen. In de kleedkamers kleed je je om en volg je de pijlen naar de uitgang. Het pepermuntje bij de uitgang, dat je zo gewend bent van De Sprenkelaar? Die komt zeker terug zodra het weer kan!

Foto's: indebuurt.nl

Aquasportlessen hervat

Wie graag in een groep aan de slag gaat kan zich vanaf dinsdag 2 juni ook weer aanmelden voor de aquasportlessen. Met groepen van maximaal 20 mensen in het diepe bad en 9 in het ondiepe bad kan instructeur Esmeralda Rebelo en haar team weer sportlessen gaan geven in het water.

“Ook hier geldt een aangepast rooster,” zegt Esmeralda. “We geven iedere dag vijf lessen in de ochtend en twee à drie lessen in de avond. We bouwen de lessen langzaam op, want veel mensen moeten eerst hun conditie weer terugkrijgen.” Om mee te doen aan de groepslessen aquasport kun je vanaf donderdagmiddag 28 mei telefonisch een plaatsje in het bad reserveren (055 – 366 2600). Houd de website in de gaten voor het aangepaste aquasportrooster.

Voorzichtig opstarten

Desinfectie bij de deuren, schoonmaakbeurten tussen de lessen en tijdslots door, een coronaverantwoordelijke die in de gaten houdt dat alle regels worden nageleefd; het heeft wat voeten in de aarde, maar het hele team bij De Sprenkelaar heeft er vertrouwen in.

“Op deze manier kunnen we voorzichtig weer starten,” laat Etienne weten. “zodat we over een paar weken hopelijk kunnen opschalen. Recreatief zwemmen kan voorlopig niet. We hebben er echt over nagedacht, maar dat is niet te handhaven in een anderhalvemetersamenleving. Onze focus ligt dus op de zwemlessen, het banenzwemmen en de aquasport. Zo kunnen we in ieder geval weer iets voor mensen betekenen.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zwembad de Sprenkelaar. Meer over Zwembad de Sprenkelaar ontdekken?

Zwembad de Sprenkelaar

zwembaden

Gesloten08:00 - 15:30 |19:00 - 23:00

Laan van Zevenhuizen 381, Apeldoorn

Bekijk meer:zwembaden

adv.