Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Baby-peuterzwemmen: ‘Kinderen moeten plezier krijgen in zwemmen. Lef en durf komt later wel’

Aangeboden door Zwembad de Sprenkelaar 9 september 2020

Babyzwemmen en peuterzwemmen is niet alleen heel goed voor de motoriek en ontwikkeling van je kind, het is ook een sociaal ontspanmomentje voor de ouders. Hoe zo’n les eruit ziet? We vroegen het aan zweminstructeur Geeri Monshouwer van zwembad De Sprenkelaar.

Tijdens het baby-peuterzwemmen raken kinderen voor het eerst vertrouwd met water. Spetteren en spelen in het water draagt bovendien bij aan de ontwikkeling van spieren en gewrichten. En wist je dat je baby van ongeveer zeven weken oud al welkom is bij De Sprenkelaar?

Zwangerschapszwemmen

Maar ook tijdens je zwangerschap kun je al bij De Sprenkelaar terecht voor zwangerschapszwemmen. “Dat werkt heel ontspannend en helpt je je conditie op peil te houden tijdens de zwangerschap,” legt Geeri uit. “Maar we merken ook dat aanstaande moeders heel veel waarde hechten aan het sociale contact met andere vrouwen die in verwachting zijn. We zien regelmatig dat het hele clubje later weer doorgaat met baby-peuterzwemmen.”

Baby-peuterzwemmen

Terwijl de instructeurs de laatste hand leggen aan de voorbereiding druppelen de eerste ouders, opa’s, oma’s en andere verzorgers met hun kinderen binnen voor de baby-peuterles. Tijdens de lessen leer je hoe je kindje het beste kunt vasthouden en begeleiden in het water en leert je kind dat water niet eng is, maar heel erg leuk.

“Het baby-peuterzwemmen doen we in borstdiep water. Ouders kunnen dus altijd staan. We beginnen de les met een liedje in kringvorm en spetterbewegingen. Daarna doen we oefeningen, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen én afhankelijk van hoe een ouder en kind zijn.”

Zwembad de Sprenkelaar (2)
Foto: Zwembad De Sprenkelaar

Plezier eerst, lef later

Plezier staat namelijk voorop. “Het ene kind kruipt achter de benen van zijn vader als hij het zwembad ziet, de ander zou zonder nadenken in het diepe springen. Alle kinderen moeten plezier krijgen in zwemmen. Lef en durf komt later wel.” Springen van de kant in het water, schipper mag ik overvaren, zonder vleugels iets van de bodem raken: Geeri en de rest van het team spelen elke les in op de behoeften van de groep.

Nieuw: baby-peuterzwemmen op zondag

Zwangerschapszwemmen kan op donderdagavond en zondagochtend. Het baby-peuterzwemmen is op woensdagavond en vrijdagochtend en vanaf dit seizoen ook op zondagochtend!

  • Woensdag: 17.00 tot 18.00 uur, baby-peuterzwemmen 10 weken oud tot ongeveer 2 jaar.
  • Woensdag: 18.00 tot 19.00 uur, baby-peuterzwemmen 2 tot 4 jaar.
  • Donderdag: 20.00 tot 21.00 uur, zwangerschapszwemmen
  • Vrijdag: 9.00 tot 10.00 uur, baby-peuterzwemmen 10 weken oud tot ongeveer 2 jaar.
  • Vrijdag: 10.00 tot 11.00 uur, baby-peuterzwemmen 2 tot 4 jaar
  • Zondag: 9.00 tot 10.00 uur, baby-peuterzwemmen 10 weken oud tot ongeveer 2 jaar.
  • Zondag: 10.00 tot 11.00 uur, baby-peuterzwemmen 2 tot 4 jaar
  • Zondag: 11.00 tot 12.00 uur, zwangerschapszwemmen
  • Zondag: 13.00 tot 14.00 uur, babymassage (vier bijeenkomsten)

Zwemmen tijdens coronatijd

Door coronamaatregelen gaat het baby-peuterzwemmen in zwembad De Sprenkelaar net wat anders dan gewoonlijk. In het water hoeven volwassenen geen afstand te houden, op de kant wel. Je kleed jezelf en je kindje thuis vast om. Reserveren is verplicht en kan door te bellen naar 055 – 366 2600.

Nieuw in september: babymassage

Ook nieuw bij De Sprenkelaar is babymassage. In vier bijeenkomsten van een uur leer je als ouder of verzorger je baby masseren volgens de uit India afkomstige Shantala-methode. Instructeur Leonie leert je in het zwembad de kneepjes van het vak: “Babymassage is een leuke en gezellige manier om intens contact te hebben met je baby. Het bevordert de gezondheid, geeft geborgenheid en bouwt aan jullie vertrouwensband. Babymassage werkt trouwens niet alleen heel ontspannend voor de baby, maar ook voor de ouders.” Babymassage staat erom bekend dat het een beter slaapgedrag stimuleert, helpt bij een goede spijsvertering en dat het darmkrampen kan helpen verlichten.

Babymassage is geschikt voor baby’s vanaf zes weken tot ze gaan kruipen. Vanaf zondag 20 september ben je welkom om mee te doen aan de reeks van vier bijeenkomsten. Je hoeft alleen je zwemkleding en een handdoek mee te nemen, Leonie zorgt voor yogamatten en natuurlijk oliën. “We komen samen in kleine groepjes op een moment dat er verder geen mensen in het zwembad zijn. Je kunt dus in alle rust met je baby bezig zijn.” Meedoen kost €50, je kunt je aanmelden door te bellen naar 055 – 366 2600.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zwembad de Sprenkelaar. Meer over Zwembad de Sprenkelaar ontdekken?

Zwembad de Sprenkelaar

zwembaden

Gesloten07:00 - 15:30 |19:00 - 22:30

Laan van Zevenhuizen 381, Apeldoorn

Bekijk meer:zwembaden

adv.