Intocht Sinterklaas in Beekbergen, Ugchelen, Loenen en Eerbeek 2017

Door Natalie Polman 11 november 2017

Sinterklaas zorgt op 18 november in Apeldoorn voor een gezellige intocht. Voor wie juist op zoek is naar een wat minder drukke versie, hebben wij de informatie over de intochten in Beekbergen, Ugchelen, Loenen en Eerbeek . Wij hebben voor je uitgezocht waar je om welke tijd moet zijn.

Beekbergen: Sint per stoomtrein

Zaterdag 18 november om 13.30 uur komt Sinterklaas per stoomtrein aan op het station in Lieren met meer dan dertig Pieten. Na ontvangst op het station volgt er een rondrit door Lieren en Beekbergen.

Als de weersomstandigheden het toelaten zal de Sint zijn opwachting maken in de Kerkallee. Daar kunnen kinderen spellen spelen en krijgt elk kind tot en met 10 jaar een cadeautje en wat te drinken. Oki en Doki zijn er ook om het nog gezelliger te maken.

De route van de intocht: Station Beekbergen, Zwarte Bergweg, Tullekensmolenweg, Lierderstraat, Dorpstraat, Kerkweg, Papenberg, aankomst Kerk. Ingang publiek: Hoek Dorpstraat – Kerkallee.

Ugchelen: feestje in het dorpshuis

In Ugchelen vertrekt Sinterklaas dezelfde dag om 13.30 uur vanaf Randerode te paard naar het centrum van Ugchelen en zal rond 14.45 uur bij Dorpshuis Ugchels Belang aankomen. Kinderen uit de groepen 1 t/m 4 is hier tot 17.00 uur een leuk programma, kaartjes hiervoor worden op de scholen in Ugchelen uitgedeeld.

Loenen: Sint op bezoek bij verhinderde kinderen

De Sint wordt op zaterdag 18 november rond 13.45 uur bij De Brink aan de Hoofdweg in Loenen verwelkomd. Daarna begint hij aan zijn optocht, die vooraf wordt gegaan door muziekvereniging O.L.T.O..

De route gaat langs Kempe, Hackfortweg, Cornelis Hendrixstraat, Jochem Spinckmeijerweg, Wolff Gabriëlsweg, Hackfortweg, Horstweg, Eerbeekseweg, Loenerdrift, Droefakkers, Eerbeekseweg, de Beekbergerweg en eindigt weer bij De Brink, waar een buikspreker zal optreden. Het feestje is om 17.00 uur afgelopen.

Mocht het heel slecht weer worden, blijft de Sint bij De Brink en vindt er géén optocht plaats.

Ouders en verzorgers die een leuk verhaal of anekdote hebben over één van hun kinderen, kunnen deze mailen naar [email protected]. De meest opvallende verhalen zal de Sint bespreken met de kinderen.

Ook als ouders of verzorgers een ziek kind hebben of een andere reden waardoor het kind er niet bij kan zijn, kunnen ze mailen. Direct na de intocht zal de Sint proberen deze kinderen te bezoeken.

Eerbeek: pepernotenconcert

Sinterklaas komt rond 15.00 uur per stoomtrein aan op het station van Eerbeek, waar het feest al rond 14.30 uur begint. Na de gebruikelijke toer door het dorp eindigt de optocht op het Stuyvenburchplein, waar Jelle Amersfoort een pepernotenconcert geeft. Om 17.30 uur is het feestje afgelopen.