Deze Apeldoorners doen mee aan de Noordkaap Challenge voor Serious Request

Door Anne Sophie Schotman 15 november 2017

Apeldoorners Dani Levy en Pauline Stinga gaan geld ophalen voor Serious Request. Niet door flessen in te zamelen, maar door met de auto naar het noordelijkste puntje van Noorwegen af te reizen. 

Min dertig

De twee vertrekken 8 december en zullen er twee weken over doen. Dat de temperatuur ver onder nul ligt in Noordkaap, staat vast. Maar tegen De Stentor vertelt het duo dat dat wel goed komt. Ze hopen dat het boven de -30 graden Celsius blijft, want dan moeten ze het wel redden met hun kleding en schoenen, zeggen de twee.

Sponsors

Om sponsorgeld op te halen gaat Dani zaterdag 18 november auto’s wassen in de wasstraat van Blinq. En zondag 19 november staat ook nog een feest in café De Zaak op het programma. Inmiddels hebben Dani en Pauline al meer dan €5000 opgehaald aan sponsorgeld, meldt De Stentor.

De Noordkaap Challenge

Er doen 36 teams mee aan de Noordkaap Challenge. Vrijdag 8 december vertrekken alle auto’s vanaf de 3fm-studio in Hilversum. Die dag ontvangen Dani en Pauline ook het draaiboek met daarin de route en overnachtingen. De tocht is zo’n 7.200 km lang en duurt dertien dagen. Op woensdag 20 december komen de teams weer aan bij de finish voor het Glazen Huis in Apeldoorn.