Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van pasfoto tot familieportret: hier in Apeldoorn kun je terecht

Aangeboden door Foto Hofma 20 februari 2019

Serge Poppelaars van Foto Hofma besloot een paar jaar geleden dat de fotografiemogelijkheden van de studio aan het Marktplein te beperkt waren. Tegenwoordig werken Fotografie van Aken en Foto Hofma samen om op de studiolocatie aan de 2e Wormenseweg iedereen te voorzien van mooie foto’s. 

Of je nu met je hele familie op de foto wil, snel een pasfoto voor je nieuwe rijbewijs nodig hebt of een intiem gezinsportret wil hebben, door de samenwerking tussen Foto Hofma en Fotografie van Aken zijn de mogelijkheden eindeloos.

Verlengstuk van de winkel

De kans is groot dat je Frank van Aken nog kent van zijn winkel op de oude Anklaar. Bij het vooruitzicht dat het winkelcentrum gesloopt zou worden besloot de fotograaf zijn winkel te sluiten en een volledig nieuwe fotostudio te openen. Dit keer op een mooie, rustige plek aan de 2e Wormenseweg.

In 2015 besloten Foto Hofma en Fotografie van Aken te gaan samenwerken. “Wij mogen de studio aan de 2e Wormenseweg beschouwen als een verlengstuk van onze winkel,” vertelt Serge. “Frank verzorgt hier het studiowerk voor beide bedrijven. Daarnaast werkt hij ook in de winkel aan het Marktplein.” 

Meer mogelijkheden

De winkel van Foto Hofma aan het Marktplein is nog steeds het vertrouwde adres waar je pasfoto’s voor je paspoort, rijbewijs en ID-kaart laat maken. Mag het wat minder officieel, maar wel professioneel? Voor een snelportret voor LinkedIn of andere sociale media ben je bij Foto Hofma ook welkom. Zowel pasfoto’s als snelportretten zijn direct klaar.

Maar het voordeel van de fotostudio aan de 2e Wormenseweg is natuurlijk dat er veel meer mogelijk is. Frank: “De fotokwaliteit bijvoorbeeld is zo hoog dat studiofoto’s perfect zijn om uit te vergroten. Denk eens aan een gave canvas of print op metaal of kunststof. Metaal en kunststof zijn weerbestendig en kunnen daarom ook in de tuin of op het terras hangen.”

Foto Hofma foto-studio binnen 2
De fotostudio aan de 2e Wormenseweg. Foto: Frank van Aken

Fotoshoot met de familie

Als je op de foto gaat wil je natuurlijk graag de tijd nemen en lekker in je vel zitten. Foto Hofma en Frank van Aken werken daarom op afspraak. 

Kom je voor een familiefoto, dan zijn er mogelijkheden in meerdere opstellingen en composities. “Bij de familiegroepsfoto’s worden vaak ook delen van de familie apart gefotografeerd,” legt Frank uit. “Zo gaan opa en oma bijvoorbeeld ook alleen met de kleinkinderen op de foto. Let wel dat het fotograferen van kinderen meer tijd in beslag kan nemen, omdat zij zich vaak even thuis moeten voelen in de studio. Bespreek dit van te voren met de fotograaf, zodat hij een langere sessie in kan plannen.”

Binnen én buiten

De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden van de studio aan de 2e Wormenseweg flink uitgebreid. Door rondwanden kunnen nu bijvoorbeeld ook grote groepen en families gefotografeerd worden.  

Ook gaan de mogelijkheden inmiddels verder dan de studio. Achter het pand bevindt zich namelijk een grote tuin, waar verschillende plekjes zijn ingericht voor mooie buitenfoto’s. De combinatie van fotografie binnen in de studio en buiten in de tuin is voor Apeldoorn en omgeving uniek. Veel mensen hebben hier inmiddels al dankbaar gebruik van gemaakt.

Praktische informatie

Omdat de studio pal naast station Apeldoorn ligt, is de studio makkelijk te bereiken. “We merken dat het als centrale ontmoetingsplek wordt gezien door gezinnen die verspreid over heel Nederland wonen. Je kunt ook gewoon gratis voor de deur parkeren.”

Meer informatie vind je op de website www.fotografievanaken.nl. Voor het maken van een afspraak kun je bellen met de winkel (055-521977) of met de studio (055-3660737). Tref je een voicemail? Gewoon even inspreken. De fotograaf belt je altijd terug!


Meer over Foto Hofma ontdekken?

Foto Hofma speciaalzaken

Vandaag gesloten

Marktplein 38, Apeldoorn

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.