Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Klup houdt het hoofd koel met nieuwe airco: ‘Zelfs met alle ramen open was het niet meer te doen’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Apeldoorn zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Stichting de Klup was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank.

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken.

Niet meer te doen

Zo ook de Klup, die met de bijdrage van Rabo Clubsupport een aircosysteem kon aanschaffen voor de bovenste verdieping. De Klup is een geliefde ontmoetingsplek aan de Mariastraat voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Het gebouw barst het hele jaar door van de activiteiten, van danslessen tot handvaardigheden. Maar met de steeds warmere zomers, hittegolven en een plat dak werden de vrijwilligers en bezoekers de afgelopen zomers bijna het pand uitgedreven.

Vooral op de tweede verdieping, vlak onder het dak, was de ruimte niet meer koel te krijgen. “Zelfs met alle ramen tegen elkaar open was het niet meer te doen,” vertelt manager Wilma Hartman. “We organiseren normaal gesproken zo’n 30 activiteiten per week, maar de schilderclub en handenarbeidgroep die altijd op de tweede verdieping zitten konden eigenlijk niet meer doorgaan. Toen hebben we besloten dat het niet meer gezond was.”

Voorzichtig opstarten

Met de bijdrage van Rabo Clubsupport heeft de Klup dit jaar een aircosysteem laten installeren op de bovenste verdieping. “Het is heel erg fijn dat dit kon. Helaas hebben we er door corona nog niet vaak gebruik van kunnen maken, veel activiteiten zijn sinds maart afgelast. Maar we zijn voorzichtig weer aan het opstarten.”

Naast de ruim 140 vrijwilligers en de 350 bezoekers die elke week over de vloer komen maakt de Klup nog meer mensen blij met de nieuwe aanwinst. “We hebben verschillende samenwerkingen met gerelateerde organisaties. Zo gebruikt een aantal Chinese dames de ruimte bijvoorbeeld om te dansen en om taallessen te volgen. In ruil daarvoor geven zij weer dansles aan onze bezoekers of komen ze met ons koken. En de buurt vergadert hier.”

De Klup Rabo ClubSupport
Wilma is blij met de aanwinst. Foto: indebuurt.nl

Er kan nog veel meer

Je leest het: door de bijdrage van Rabo ClubSupport heeft de Klup de aanschaf van een aircosysteem kunnen realiseren én meteen de buurt kunnen helpen. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen…

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport


adv.