Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zeg maar dag tegen deze winkels aan de Europaweg: ze gaan tegen de vlakte

Door Natalie Polman 15 maart 2019

Ze staan langs de Europaweg; de Kwantum, Bristol, Halfords en BCC, in een soort hangar-vormige winkelpanden. Maar niet meer voor lang: de winkels worden gesloopt om plaats te maken voor een groter winkelcentrum.

Het gaat goed met deze winkels aan de Europaweg. Alle panden zijn gevuld – sommige huurcontracten lopen al sinds de jaren 80 – en ook tijdens de crisis heeft er geen vierkante meter leeggestaan. Toch willen projectontwikkelaar Elizen Vastgoed en andere partijen, sinds 2014 eigenaar van de panden, volgend jaar een nieuw winkelcentrum op deze plek realiseren.

Anderhalf keer zo groot

In het nieuwe winkelcentrum komen – net als nu het geval is – grootschalige winkels, zo schrijft De Stentor. Een deel van de panden zal een tweede verdieping krijgen, althans, dat willen de eigenaren, om meer vierkante meters toe te voegen. Samen met Karwei hebben de winkels momenteel een oppervlakte van 8900 vierkante meter. Bij de nieuwbouw wordt dat ongeveer anderhalf keer zoveel. De gemeente moet met alle plannen nog akkoord gaan.

De Europaweg zelf wordt momenteel opgeknapt, maar de winkels staan aan een deel dat nog aangepakt moet worden. Bij de gesprekken met de gemeente zal er hier ook rekening mee worden gehouden, zeggen de eigenaren tegen de krant.

adv.