Wow! Apeldoornse barbier Joey in de race voor kappers-Oscars

Aangeboden door Barber Ro 4 april 2019

Tof nieuws, want kapper Joey Basaur (31) van Barber Ro is genomineerd voor de ‘Oscars’ in de kapperswereld: de Coiffure Award 2019. Het publiek kan tot 6 mei stemmen op Joey’s werk. Wij gingen langs om zijn werk met eigen ogen te bekijken. 

Consumer Award

Nietsvermoedend opende Joey op 15 maart zijn post, om vervolgens te lezen dat hij met zijn inzending genomineerd is voor de prestigieuze Coiffure Award 2019. “Ik heb samen met Romano staan schreeuwen en juichen,” lacht Joey. “Ik zag dit echt niet aankomen.”

De Coiffure Award is een onafhankelijke haarmodewedstrijd, waarin de beste kappers van Nederland strijden om erkenning. De meer dan 2000 (!) inzendingen die dit jaar binnenkwamen zijn inmiddels door een deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van kapsel, visagie, styling en fotografie. Joey’s foto van zijn waanzinnige creatie op het karakteristieke hoofd van zijn model trok de aandacht. Zijn werk werd genomineerd in de categorie Consumer Award.

Barber Ro
Foto: Gerst Roersma

Stage bij Barber Ro

Een bijzondere prestatie, helemaal als je bedenkt dat Joey twee jaar geleden pas begon met het kappersvak. “Ik heb tien jaar gewerkt als jongerenwerker. Maar dan komt het besef dat je dat niet altijd kan blijven doen en vraag je je af: ‘wat wil je met je leven?’. Het barbiersvak zat op dat moment eigenlijk al vier jaar in mijn achterhoofd, maar ik had nooit de stap genomen.”

Gelukkig voor Joey kende hij Romano, die twee jaar geleden Barber Ro begon aan de Koninginnelaan. “Ik stuurde Romano een berichtje om hem om advies te vragen. Dezelfde avond belde hij terug en een week later begon ik mijn stage bij Barber Ro.”

>>> Breng hier je stem uit op foto 22! <<<

Knetterhard trainen

Wat volgt is een enorme sprong in het diepe. “Ik heb vier maanden knetterhard getraind, het vak is zwaarder dan je denkt. Je presenteert jezelf, terwijl je bezig bent met de klant en ondertussen een zo strak mogelijk kapsel probeert te knippen.” Maar met zijn eigen creativiteit en leergierigheid, en onder de scherpe blik van trainers Romano en Seqoia, groeit Joey al snel uit tot volwaardig barbier en kapper.

Als kers op de taart komt nu dus de nominatie voor een award. De foto en het kapsel waarmee Joey genomineerd is:

Barber Ro
De foto en het kapsel waarmee Joey genomineerd is voor de Coiffure Award 2019. Foto: Benny van Ravenhorst

Teamwerk

In de categorie Consumer Award gaat Joey de strijd om de hoofdprijs aan met 23 andere kappers. “De reden dat ik me heb opgegeven is om mezelf uit te dagen. Ik vind het heel gaaf dat ik ben genomineerd, maar ik zie het wel echt als teamwerk. Dit kan niet zonder het vertrouwen van je team. We zijn ook altijd samen bezig met verbeteringen en suggesties.”

“Maar als je nog maar twee jaar aan het knippen bent,” zegt Romano, “en je wordt genomineerd voor een prijs als deze, dan verdien je het sowieso. Ik ben in ieder geval gepast trots!”

En nu stemmen!

Als je net zo onder de indruk bent van Joey’s werk als wij, kun je hem helpen de Consumer Award 2019 te winnen. Dit doe je door hier je stem uit te brengen. Klik op foto 22, vul je gegevens in en maak meteen ook zelf kans om in de prijzen te vallen.

Je kunt ook je stem uitbrengen via sms; sms CA <spatie> 22 naar 4004 (€ 0,80 per ontvangen bericht, plus de kosten van het gebruik van je mobiele telefoon). Wacht niet te lang, want je kunt Joey nog tot en met 5 mei 2019 steunen met je stem!

De uitreiking van de dertien Coiffure Awards vindt plaats op zondagavond 12 mei tijdens een spectaculair gala in Hilversum. Joey krijgt ook dan pas te horen of hij de award gewonnen heeft.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Barber Ro. Meer over Barber Ro ontdekken?

Barber Ro kappers

Nu gesloten09:00 - 20:00

Koninginnelaan 53, Apeldoorn

Bekijk meer:kappers

adv.