5 handige tips om je auto snel ijsvrij te krijgen!

Door Kas Rodermond 16 december 2018

Pfff… Het is weer koud buiten en dat betekent ’s ochtends vroeg de autoruit krabben. Maar gelukkig hebben wij vijf handige tips, zodat jij deze koude dagen langer in je nest kan blijven liggen!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Laat de motor juist niet lopen

car ice GIF

Veel mensen doen het, maar het heeft totaal geen zin. Het is alleen slecht voor het milieu en daarnaast ook geldverspilling. Een koude motor verbruikt namelijk veel meer brandstof. Het duurt namelijk best lang totdat de motor warm is dus bespaar jezelf de moeite en het geld. 

Kapot glas

car window GIF

Veel mensen gooien warm water over hun bevroren ruit. Maar doe dit absoluut niet! Door het plotselinge temperatuur-verschil kan de ruit kapot barsten.  

Schone ruiten zijn ijsvrije ruiten

clean car wash GIF

Ook een goede tip is om je ruit schoon te houden. IJs hecht namelijk minder goed aan een schone ruit. Gebruik bijvoorbeeld een speciaal ruitendoekje of spiritus verdund met water om je ruit schoon te houden. 

Hou de ruitenkrabber schuin

cold william h macy GIF

Als je de ruitenkrabber schuin tegen de ruit zet merk je dat je het ijs makkelijker verwijderd. Als je het dan toch moet doen, doe het dan goed!

Anti vries deken

winter reality GIF

Ben je geen ochtendmens? En heb je zeker geen zin om in deze koude maanden je ruiten te krabben? Maak het jezelf dan makkelijk en doe een anti-vriesdeken over je ruit. Dat scheelt toch weer moeite en een paar extra minuten slaap.

Lees ook:

hoofdstraat

5 x zo ontwijk je straatverkopers in Apeldoorn

Natuurlijk doen straatverkopers ook alleen maar hun werk en daar is niks mis mee! Maar soms heb je g...

Handig: 7 x tips tegen uitglijden op de fiets

Het is afgelopen met de warme temperaturen en het kwik daalt langzaam onder het nulpunt in Apeldoorn...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Weer

adv.