Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: storm Dennis blaast bomen omver en kledingcontainer in de fik

Door Natalie Polman 17 februari 2020

Het was de warmste 16 februari ooit gemeten en storm Dennis woei over ons land. Maar er gebeurde meer afgelopen weekend in Apeldoorn. Wij praten je bij!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Politie zoekt man die bushokje heeft vernield

bushokje
foto Luciano de Graaf

De politie is vrijdagavond iets voor 22.00 uur op zoek gegaan naar een man die een bushokje had vernield in de omgeving van de Lekstraat en Rijnstraat. De kale man draagt een beige jas en een donkere broek. De Burgernet-melding werd om 22.20 uur afgesloten. ‘Persoon is nog niet gevonden. De politie blijft zoeken’.

Brandweer rukt uit voor oververhit pannetje

verhit pannetje
foto Joshua Prijs

Zaterdagavond rukte de brandweer uit voor een vermeende brand in een flat in Zevenhuizen. Het bleek te gaan om een oververhit pannetje dat te lang op het vuur had gestaan. Omdat er brandweer bij de flat (De Ceder aan de Aristotelesstraat) stond, kwamen veel mensen kijken.

Kledingcontainer gaat in vlammen op

kledingcontainer
foto Pim Velthuizen

In de nacht van zaterdag op zondag rond kwart voor drie moest de brandweer uitrukken voor een brandende kledingcontainer op winkelcentrum De Eglantier. Het vuur was snel uit, maar de container raakte beschadigd. De oorzaak is voor zover bekend niet vastgesteld.

Storm Dennis blaast bomen omver

En dan storm Dennis. Deze blies zondag in en om Apeldoorn vooral diverse bomen omver. Dit zijn enkele schademeldingen:

omgewaaide boom
foto Luciano de Graaf

In de nacht van zaterdag op zondag waaide een boom op de weg tussen Beekbergen en Hoenderloo. De boom blokkeerde een uur lang de Berg en Dalweg. De brandweer zaagde de boom in stukken.

Dakreling waait van dak op de weg

storm dennis
foto Luciano de Graaf

Een dakreling van een woning aan de Krimweg in Hoenderloo was door de harde wind los gewaaid van een woning en op de weg beland. De brandweer werd opgeroepen om het stuk dak weer te bevestigen.

Boom waait op woning

omgewaaide boom
foto Luciano de Graaf

Aan de Koning Lodewijklaan waaide tegen 17.00 uur een boom op een woning. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker de situatie veilig gesteld en de boom in stukken gezaagd. Voor zover bekend heeft de woning niet veel schade opgelopen.

Boom waait op bestelbusje

omgewaaide boom
foto Luciano de Graaf

Aan de Mr. Van Hasseltlaan hoorden bewoners van de woning op de foto een doffe klap. Toen zij gingen kijken troffen zij een boom aan die was omgewaaid op een bestelbusje en tegen hun woning leunde. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de boom in stukken gezaagd. Zowel het busje als de woning lijken er goed vanaf te zijn gekomen.

Boom waait op rijbaan

omgewaaide boom
foto Luciano de Graaf

Iets voor 18.00 uur zondagavond werd de brandweer Vaassen gealarmeerd voor een omgevallen boom op een rijbaan langs de Apeldoornseweg in Vaassen. Ter plaatse bleek inderdaad in een zijweggetje wat voornamelijk bedoeld is voor fietsers een boom te zijn omgewaaid, wat de weg blokkeerde. De brandweer heeft de weg weer vrijgemaakt.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.