Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: burgemeester roept op binnenstad te verlaten en ruziënde exen maken het bont

Door Natalie Polman 25 mei 2020
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Van een opmerkelijk incident tussen ruziënde exen tot een oproep van de burgemeester om de binnenstad te verlaten: dit was het opmerkelijkste nieuws van afgelopen weekend.

Incident met pepperspray: politie vindt vuurwapen

Een opmerkelijk incident in de nacht van vrijdag op zaterdag, in Apeldoorn-Zuid. Na meldingen over een conflict met ‘mogelijke wapens’ aan de Rijnstraat hield de politie rond kwart over elf een 26-jarige man aan op de Kayersdijk. Aan de Rijnstraat werd onder meer een vrouw (27) aangetroffen die was bespoten met pepperspray en met een vuurwapen zou zijn bedreigd. Een vuurwapen werd later in de omgeving van het incident aangetroffen. De 26-jarige verdachte zit vast, twee auto’s zijn in beslag genomen.

Het zou gaan om ruziënde exen, zo schrijft de Stentor later.

Binnenstad wordt te druk, burgemeester roept mensen op weg te gaan

Zaterdagmiddag liet de burgemeester politie en gemeentelijke handhavers mensen die in de binnenstad liepen oproepen naar huis te gaan, wegens de drukte. Dat zag hij als gevaarlijk wegens corona. Het zou zomaar kunnen dat dit soort oproepen in de toekomst vaker nodig zijn, aldus Heerts.

Grote brand in appartement: bewoner met hoofdwond naar ziekenhuis

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een grote brand gewoed in een appartementencomplex aan de Anklaarseweg. De bewoner van het appartement is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De forensische opsporing doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De brandweer had de brand, die rond 1.00 uur ontstond, redelijk snel onder controle. Er bleken geen bewoners aanwezig te zijn. Omliggende woningen werden verkend en geventileerd, daarbij werden meerdere deuren zijn geforceerd. Deze flatbewoners moesten tijdelijk de flat verlaten en kregen dekens om zich warm te houden.

De bewoner van het brandende appartement werd dezelfde nacht aan de overkant van de straat aangetroffen met een hoofdwond. Hij was onder invloed van verdovende middelen en werd door de politie meegenomen naar het politiebureau. Flatbewoners zijn boos en ontzet, aldus De Stentor.

Lees ook:

Theaterrestaurant Orpheus opent met nieuwe naam en optredens

Tóch een festivalgevoel: er komt een corona-proof Pop-up Pizzeria naar Apeldoorn!

Nieuw café aan Raadhuisplein zoekt personeel en nog vier leuke vacatures in Apeldoorn

Pretpark Julianatoren weer stapsgewijs open

Vluchtelingen maken design mondkapjes in Apeldoornse werkplaats

Softijsjes en milkshakes gaan hard bij IJssalon De Brugwachter

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.