Dit gebeurt er op de Europaweg (en zo lang duurt het nog)

Door Kas Rodermond 19 september 2018

Zoals je misschien al hebt gemerkt zijn de Koning Stadhouderlaan, de Jachtlaan, het Kruispunt Europaweg-Jachtlaan en een klein deel van de Jachtlaan tot de Eendrachtstraat momenteel niet bereikbaar. Dit heeft te maken met werkzaamheden aan de weg. Maar wat betekent dit voor jou?

Nieuw asfalt

De gemeente vervangt komende weken het asfalt op de Europaweg en de Jachtlaan. De werkzaamheden zijn maandag 17 september begonnen en duren tot 4 november. Nu de weg toch wordt aangepakt gaat aannemer BAM ook meteen middenbermen aanbrengen, het oversteken voor fietsers en voetgangers veiliger maken en de bushalteplaatsen een opknapbeurt geven.

Planning

Alle werkzaamheden worden in fases uitgevoerd zodat woningen, bedrijven en instellingen altijd bereikbaar blijven. We hebben de planning hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Van 17 september tot en met 23 september wordt er gewerkt aan de Europaweg vanaf de kruising bij de Jachtlaan tot aan de Eendrachtstraat (fase 0).
  • Van 17 september tot en met 9 oktober is de Europaweg kruising Jachtlaan (exclusief de kruising zelf) tot en met de kruising Holthuis aan de beurt (fase 1 en 2).
  • Van 17 september tot en met 23 oktober is de Holthuis tot en met de kruising Christiaan Geurtsweg afgesloten (fase 3).
  • Van 26 september tot en met 1 november wordt er aan de Christiaan Geurtsweg tot Arnhemseweg gewerkt (fase 4).
  • Op zaterdag 3 en zondag 4 november wordt op de wegen van fase 1 tot en met 4 de deklaag aangebracht.

Kijk op dit faseringskaartje van de gemeente voor een overzicht van de werkzaamheden.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden word je als automobilist omgeleid. Winkels en woningen blijven bereikbaar. In het laatste weekend, op 3 en 4 november, krijgt de Europaweg in één keer zijn nieuwe deklaag en is de weg voor iedereen afgesloten, ook voor bestemmingsverkeer!

adv.