Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip! Apeldoornse sportschool Rocky fit vrijdagavond op Veronica

Door Kas Rodermond 7 november 2018

In het programma GLORY KICKBOXING: TIME TO FIGHT gaan voormalig hockeyster Hélène Hendriks en oud kickbokser Remy Bonjasky iedere vrijdagavond langs bij de beste vechters van ’s werelds grootste kickbokscompetitie ‘GLORY’. Ook kwamen ze deze week bij sportschool Rocky fit in Apeldoorn. 

Eigenaar van Rocky fit, Faldir Chahbari, werd geïnterviewd over zijn kickboksverleden en zijn andere passie, het hulp verlenen aan jongeren.

Faldir Chahbari

De Marokkaans-Nederlandse vechtsporter heeft in zijn carrière verschillende titels behaald in Muay Tai en werd onder andere wereldkampioen bij verschillende kickboksorganisaties. Opmerkelijk aan Faldir Chahbari is dat hij blind is aan zijn linkeroog, maar zelf heeft hij dat nooit als een handicap gezien.

In zijn biografie zegt hij: “Ik ervoer het van jongs af aan zelf niet als een handicap, ook niet in de ring. Terecht, bleek uit oogtesten. Ik zie blijkbaar bijzonder scherp met mijn andere oog. Je past je stijl enigszins aan en ontwikkelt goede reflexen. Eigenlijk zit er voor mij geen nadeel aan. Ik heb nog nooit een partij verloren door mijn blindheid. Dat zegt genoeg denk ik.”

Foto: De Stentor

Hulp aan inbreker

Dat Faldir mensen helpt blijkt wel uit een interview van De Stentor, waar hij de inbreker die bij zijn sportschool had ingebroken niet beschuldigde, maar hulp bood.

Vrijdagavond

Ben jij nou ook zo benieuwd naar het verhaal van Faldir en zijn sportschool? Kijk dan vrijdagavond om 23.00 uur naar Veronica!

adv.