Kijktip: vandaag is Edwin Jonker uit Apeldoorn te zien in The Passion

Door Anne Sophie Schotman 18 april 2019

Ga je thuis kijken of ben je in Dordrecht en loop je de route van de processie mee? Vanavond, Witte Donderdag 18 april, vindt namelijk The Passion 2019 plaats. En het muzikale spektakel heeft dit keer een heel klein Apeldoorns tintje. Zanger en kersverse Apeldoorner Edwin Jonker doet namelijk mee. Hij speelt de rol van Jezus. 

De negende editie van The Passion is vanavond live te zien op NPO1. Dordrecht vormt dit jaar het decor voor het evenement, dat het verhaal van de laatste uren van het leven van Jezus vertelt; zijn dood en wederopstanding. Een stoet mensen draagt het bekende witverlichte kruis door de stad naar het grote podium bij de Grote Kerk aan het Maartensgat. Net als in andere jaren worden er Nederlandse liedjes gezongen door een heleboel bekende gezichten. Dit jaar spelen onder andere Edwin Jonker, Paul Sinha, Porgy Franssen, Ron Boszhard en Wijnand Speelman mee in de vertolking.

Je bent niet alleen

Het thema van dit jaar is ‘Je bent niet alleen’. Daarmee legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Iedere acteur of zanger die meedoet, heeft wel iets met het verhaal of evenement.

“Uiteindelijk wilde ik wel iets rustiger wonen. Ik dacht: Apeldoorn, prima plek.”

Zo vertelt Paul Sinha het volgende op thepassion.nl: ”Mensen zijn getrouwd, hebben vrienden, kinderen en toch voelen ze zich eenzaam en hebben ze het gevoel dat ze niet mee kunnen doen. Het is een van de grootste problemen in onze maatschappij en ik ben bang dat dit pas een begin is, dat denk ik echt. De kracht van The Passion is dat je met z’n allen iets beleeft.”

Nieuwe Apeldoorner

De van oorsprong Amsterdamse Edwin Jonkers – ook bekend van films als Tuintje in mijn hart en Mannenharten 2, en van musicals als Dreamgirls en Belle en het Beest – is net een paar weken geleden in Apeldoorn komen wonen. “Uiteindelijk wilde ik wel iets rustiger wonen,” vertelt hij aan het AD. “Vrienden van mij waren al in Apeldoorn gaan wonen. Je gaat eens op visite, voelt de rust. Ik dacht: Apeldoorn, prima plek.” Welkom!

The Passion

Het evenement, dat telkens in een andere stad plaatsvindt, wordt dit jaar gehouden in de mooie en karakteristieke binnenstad van Dordrecht. Er worden tienduizend mensen verwacht in de oudste stad van Holland. Kijken dus!

Datum: donderdag 18 april 2019 | Tijd: 20.30 uur | Zender: NPO 1

adv.