Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Prinsennacht en 11 andere evenementen die nu niet doorgaan in Apeldoorn

Door Ilse Zoutewelle 24 maart 2020

Alle evenementen en samenkomsten in Apeldoorn worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt in Nederland. Dit betekent dat er heel veel evenementen in Apeldoorn niet doorgaan. Welke het zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Prinsennacht

kapelstraat prinsennacht

De nacht voor Koningsdag, in Apeldoorn, Prinsennacht, grijpen normaal gesproken veel mensen hun kans om uit te gaan. Hierom staat Apeldoorn bekend en vaak is het drukker op Koningsdag zelf, maar helaas kan dit spektakel dit jaar niet doorgaan wegens de nieuwe maatregelen van de overheid.

Koningsdag

Het zal een stuk rustiger worden op 27 april 2020. Geen Koningsdag in Apeldoorn. De viering ging in Maastricht al niet door, daar zou de koninklijke familie de verjaardag vieren. Na de persconferentie volgt de rest van Nederland.

Biergarten

soap
foto indebuurt

Een nieuw evenement in Apeldoorn, de Biergarten, gaat ook niet door. Het festival werd anders gehouden op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei 2020 bij SOAP. Deze wordt verplaatst naar 4 en 5 september.

Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival Apeldoorn
foto Bevrijdingsfestival Apeldoorn

Na drie edities van het Apeldoornse Bevrijdingsfestival zou er ook een kinderdorp komen, maar helaas kan dit niet doorgaan. Ook de artiesten Ruben Annink en de 3JS worden afgezegd.

Canadees bevrijdingsfestival

Dit jaar vieren wij 75 jaar bevrijding. Al sinds 1985 komt er iedere vijf jaar een parade van veteranen, voertuigen en optredens. De laatste keer was in 2015. De parade zou dus dit jaar weer komen, maar ook dit gaat helaas niet door.

Liberation-of-Apeldoorn-by-Canadian-soldiers-in-1945 (1)

Viering 75 jaar bevrijding Apeldoorn aangepast: dit gaat er wel en niet door

Op vrijdag 17 april 2020 is het precies 75 jaar geleden dat Apeldoorn bevrijd is. Op deze dag zijn e...

Lepeltje Lepeltje

lepeltje lepeltje
foto Lepeltje Lepeltje / Dennis Verduin

Het populaire foodfestival Lepeltje Lepeltje in het Beekpark gaat ook niet door. Het festival dat zou plaatsvinden van 8 tot en met 10 mei wordt dit jaar overgeslagen of verplaatst.

Maaiveld

View this post on Instagram

MAAIVELD FESTIVAL UITGESTELD TOT 2021 Nu de restricties en maatregelen van overheidswege als gevolg van de wereldwijde Coronacrisis steeds verder ingrijpen, hebben wij een moeilijk besluit moeten nemen. Na overleg met de Gemeente Apeldoorn heeft de organisatie van Maaiveld besloten het evenement – dat gepland was op 15 en 16 mei in en rond het Stationsplein van Apeldoorn – geen doorgang te laten vinden. Als organisatie sluiten we met het besluit aan bij de prognoses van de Verenigde Podiumkunstenfestivals, die melden dat het einde van de corona-crisis zeker niet in zicht lijkt en dat de gevolgen voor festivals het gehele jaar groot zullen zijn. Wij, CODA, GIGANT, NJON, orkest de ereprijs, Orpheus en alle betrokken medewerkers, betreuren het besluit zeer. We werken al meer dan een jaar heel hard aan een nieuw stadsfestival voor Apeldoorn. Een festival van de verbinding, tussen cultuurdisciplines, tussen mensen, met muziek als rode draad. De cultuursector en het publiek worden in deze Coronacrisis extreem hard geraakt. En ook nu worden makers en musici geraakt. Dat spijt ons zeer, maar gezondheid en het algemene belang gaan voor alles. Daarom vinden we het nu niet verantwoord het evenement op de geplande data in mei door te zetten. We kunnen organisatorisch en financieel echter niet langer wachten met het besluit tot uitstel tot mei 2021.

A post shared by Maaiveld Festival (@maaiveldfestival) on

Het gloednieuwe festival Maaiveld zou vrijdag 15 en zaterdag 16 mei plaatsvinden in de binnenstad van Apeldoorn, op diverse locaties. Onder meer Diggy Dex en HAEVN zouden optreden. Het festival wordt verplaatst naar 2021.

Zeepkistenracefestival

Skandia Zeepkistenracefestival 2017
Foto: Skandia Zeepkistenracefestival

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, of juist wel, want het Zeepkistenracefestival trok afgelopen editie niet voor niets 15.000 bezoekers. Dit festival op Hemelvaartsdag 21 mei mag jammer genoeg niet doorgaan.

De Nacht van Apeldoorn

nacht van apeldoorn
foto Zevenhuizen Fotografie

Vrijdag 29 mei is het ’s avonds vaak overvol in het centrum van Apeldoorn. Dan is het namelijk De Nacht van Apeldoorn waar het Caterplein, Leienplein, Beekpark, Raadhuisplein, Kapelstraat en Stadscafé uitpakken met verschillende liveoptredens. Helaas kan dit spektakel niet doorgaan.

Keuken Karavaan

Keuken Karavaan
Foto: Keuken Karavaan

Het Apeldoornse foodtruckfestival Keuken Karavaan zou in het Pinksterweekend van 30, 31 mei en 1 juni op het Zwitsalterrein worden gehouden. Ook dit kan niet doorgaan.

Proefstraatje

Posted by 't Proefstraatje on Monday, 16 March 2020

In datzelfde weekend zou in ’t Proefstraatje weer een preuvenement plaatsvinden, op 31 mei en 1 juni. Dit gaat ook niet door.

Missen we nog een evenement in dit overzicht? Laat het ons weten!

Lees ook:

crisis

5 x lichtpuntjes in Apeldoorn tijdens deze crisis

Kun je wel een portie vrolijkheid gebruiken in de coronacrisis? Ondanks alle maatregelen die er geno...
binnenkijken bij daan en tosca

Oproep: laat jouw woning zien voor ‘Binnenkijken bij’

Eén van onze favoriete rubrieken op indebuurt is ‘Binnenkijken bij’, waarbij we binnengluren bij and...
elzemieke

Apeldoornse Elzemieke leest elke dag online voor: ‘Ze noemen me een tante voor iedereen’

Hoe verdrietig we ook worden van deze corona-crisis, zo blij worden we van alle lieve Apeldoorners d...

5 x deze dingen doet elke Apeldoorner op dit moment

Het is een gekke tijd: scholen zijn dicht, straten zijn leeg en een gezellig hapje en drankje met vr...
wammus

5 x dit zijn de populairste spellen van De Wammus

Spellenwinkel De Wammus zit al zo'n vijftien jaar aan de Kapelstraat. Eigenaar Wim van Essen ziet in...
hoofdstraat corona

Dit is vanaf nu verboden in Apeldoorn en zo reageren Apeldoorners

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...
Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.