‘Oude’ reclame Philips terug op gevel Bagels & Beans

Door Natalie Polman 13 november 2017

Wethouder Nathan Stukker onthulde vanmiddag een (replica van) een oude reclame van Philips op de gevel van Bagels & Beans.

oude reclame
Vlak voor de onthulling. foto indebuurt.nl

Gebr. Böttcher

In de jaren ’50 was de een elektronicazaak van de Gebr. Böttcher gevestigd in de huidige Bagels & Beans. Een groot reclamebord van Philips sierde destijds het bewuste pand op de hoek van de Hoofdstraat en Kapelstraat.

Terug

Nu is het bord dus terug. Nou ja, het betreft een replica. Het is een cadeautje van de Stichting Apeldoornse Monumenten (SAM), dat vandaag dertig jaar bestaat. Aanleiding van de oprichting dertig jaar geleden was tegengas bieden aan de rigoureuze sloop van monumentale panden die destijds in Apeldoorn plaatsvond.

Monumenten

Het doel van de SAM is nog steeds het in stand houden van waardevolle monumenten. Zo was de SAM betrokken bij de totstandkoming van het beeld van Admiraal J.H. van Kinsbergen bij het Stadcafé, de restauratie van de klok op het Gymnasium, het terugbrengen van de Kwartjesfontein bij Marialust en het herplaatsen van de Lantaarn die herinnert aan Burgemeester Roosmale Nepveu bij De Wilde Pieters.

De oude situatie

Zó zag (een deel van) de originele reclame eruit:

foto CODA Beeldbank
foto CODA Beeldbank